Menu
A+ A A-

Επιστροφή από Κίνα 2012

dafawangsi-xilashaolin-greek_shaolinΔιαμονή και εκπαίδευση στη μονή Φα Ουάνγκ

Μια μικρή ομάδα από την "Ελληνική Σχολή Κουνγκ Φου Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν" υπό την επίβλεψη του δασκάλου Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān), ταξίδεψε στην Κίνα από τις 15 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Φιλοξενήθηκε πάνω από δύο εβδομάδες στην αρχαία μονή Φα Ουάνγκ 法王寺 (Fǎ wáng sì) ακολουθώντας το πλήρες μοναστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κανόνων του μοναστηριού.

Περισσότερα για την διαμονή και εκπαίδευση στην αρχαία μονή, εδώ.

Φιλοξενία στη μονή Σαολίν

Το μοναστήρι Σαολίν φιλοξένησε αφιλοκερδώς την Ελληνική σχολή, όπου οι σπουδαστές παρακολούθησαν θρησκευτικές τελετές και γευμάτισαν στην τραπεζαρία του μοναστηριού με τους μοναχούς. Στη μονή συνάντησαν τον ιερέα Ντε Γιάνγκ, τον ιερέα Γιάν Άο 延奥 (Yán ào) και τον κ. Ουάνγκ Γιού Μιν 王育民 (Wáng yù mín) υπεύθυνο διαχειριστή της ιστοσελίδας της μονής Σαολίν www.shaolin.org.cn και μεταφραστή του ηγούμενου Γιούνγκ Σιν 永信 (Yǒng xìn).

shideyang - shaolin gong fu in greeceΗ συνάντηση ξεκίνησε με το δάσκαλο Ντε Γιάνγκ όπου καλωσόρισε με μεγάλη θέρμη τους Έλληνες σπουδαστές στο μοναστήρι Σαολίν. Φωτογραφήθηκε μαζί τους, τους ευχήθηκε καλή διαμονή και κάλεσε το δάσκαλο Μιάο Ντιέν στο γραφείο του, εντός του μοναστηριού. Ο ιερέας Ντε Γιάνγκ γνωρίζοντας την ιστορία του του δασκάλου Μιάο Ντιέν σχετικά με το ορφανοτροφείο Χατζηκώνστα, τη ζωή του εκεί και την σημερινή κατάστασή του, δώρισε τέσσερις υπέροχες καλλιγραφίες για το ίδρυμα τις οποίες δημιούργησε ο ίδιος, εκ των οποίων η μία έχει το ιδεόγραμμα Φέι (Fei) "Πέταξε" που αναφέρετε στα παιδιά του ιδρύματος.

Αμέσως μετά ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν κάλεσε το ιερέα Γιάν Άο ώστε να τον γνωρίσουνε οι σπουδαστές, όπου με τη σειρά του τους καλωσόρισε στη μονή και τους μίλησε για την παραδοσιακή πρακτική Σαολίν. Μετά από μια αναμνηστική φωτογραφία, ευχήθηκε στους σπουδαστές καλή διαμονή και αποχώρισε στο ταπεινό δωμάτιό του εντός της μονής, με το δάσκαλο Μιάο Ντιέν καθώς επίσης και με τον μαθητή του Παναγιώτη Μπαρμπόπουλο - δάσκαλο της σχολής Σαολίν Θεσσαλονίκης.

Εκεί ακολούθησε η τελετή του τσαγιού και λίγα λόγια σχετικά με την παραδοσιακή πρακτική Σαολίν και το σκοπό της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο ιερέας Γιάν Άο ενημερώθηκε για την σχολή του Παναγιώτη στην βόρεια Ελλάδα και τον συμβούλεψε να εξασκηθεί με τον δάσκαλο Μιάο Ντιέν στην παραδοσιακή πρακτική Σαολίν και όχι από την τυποποιημένη πρακτική Σαολίν των σχολών.

Αργότερα ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν μετέφερε τους μαθητές του στην αίθουσα τύπου της μονής. Εκεί ο κ. Ουάνγκ Γιού Μιν - υπεύθυνος διαχειριστής της ιστοσελίδας της μονής και μεταφραστής του ηγούμενου - συνομίλησε μαζί τους για πολλά θέματα και γενικά για το δάσκαλο Μιάο Ντιέν.

Παρουσίασε στους σπουδαστές μια επίσημη επιστολή από τον ηγούμενο Γιούνγκ Σιν υπογεγραμμένη από τον ίδιο, προς το δάσκαλο Μιάο Ντιέν προσωπικά και την "Ελληνική Σχολή Κουνγκ Φου Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν", αναφέροντας ότι είναι μία από τις δύο επίσημες επιστολές υπογεγραμμένες από τον ίδιο τον ηγούμενο, σε δύο και μόνο σχολές της ευρώπης, της Γερμανίας και της Ελλάδας. Η επιστολή αυτή είναι μια προσωπική πρόσκληση για το πρώτο πολιτιστικό φεστιβάλ Σαολίν υπό την επίβλεψη του ηγούμενου Γιούνγκ Σιν και άλλων υψηλών προσώπων Κίνας και Γερμανίας.

Τέλος προσφέρθηκε από τη μονή Σαολίν μια όμορφη καλλιγραφία του ιερέα Γιάν Μπιν 延斌 (Yán bīn) προς το ίδρυμα Χατζηκώνστα, αναφέροντας την αδελφοποίηση μεταξύ των ορφανοτροφείων του μοναστηριού Σαολίν της Κίνας και του Χατζηκώνστα της Ελλάδος.

Περισσότερα για την φιλοξενία στη μονή Σαολίν, εδώ.

shihengjun-xilashaolin-greek_shaolinΦιλοξενία στη μονή Κουάν Σιάο Σι

Ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν κάλεσε τον δάσκαλο Μιάο Ντιέν και τους σπουδαστές του στο αρχαίο μοναστήρι Κουάν Σιάο 广孝寺 (Guǎng xiào sì), όπου διατελεί το καθήκον του ηγούμενου. Η ομάδα, που φιλοξενήθηκε στο μοναστήρι, συμμετείχε στην τελετή του τσαγιού και σε γεύμα με τους μοναχούς.

Ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν συζήτησε ανοικτά με τους σπουδαστές για πολλά θέματα που αφορούν την προστασία της "Ελληνικής Σχολής Κουνγκ Φου Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν" που δημιούργησε ο ίδιος με το δάσκαλο Μιάο Ντιέν.

Μίλησε και για το ερημικό βουδιστικό μοναστήρι Κουάν Σιάο Σι που διατελεί επικεφαλής ηγούμενος, το σχέδιό του να καθιερώσει τις πολεμικές τέχνες Σαολίν και να ορίσει μάχιμους μοναχούς. Θα δημιουργήσει σχολή εντός του μοναστηριού που θα λειτουργήσει από το έτος 2013 και θα φιλοξενήσει ως πρώτη ομάδα την "Ελληνική Σχολή Κουνγκ Φου Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν".

Μετά την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα, ο Μιάο Ντιέν οδήγησε στη μονή Σαολίν μια ομάδα 21 ατόμων από Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ιταλία, όπου συμμετείχαν στις τελετές και γευμάτισαν στην τραπεζαρία με τους μοναχούς καθώς και με τον ηγούμενο Γιούνγκ Σιν.  

Διαμονή:

Μοναστήρι Φα Ουάνγκ

Φιλοξενία:
Μοναστήρι Σαολίν
Μοναστήρι Κουάν Σιάο
 
Επισκέψεις:
Μοναστήρι Γιούνγκ Τάι
Μοναστήρι Τα Τα
Σπηλιές Λούνγκ Μεν
Απαγορευμένη πόλη
 
Οδοιπορικά:
Βουνό Σουνγκ
Κοιμητήριο Ταλίν
Σπηλιά του Ταμό
Λίμνη των 5 δράκων 

24 ημέρες ταξίδι στην Κίνα με συνολικό κόστος 1350 ευρώ. Περιελάμβανε αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορικά μέσα, διαμονή, πλήρη διατροφή, εκπαίδευση και επισκέψεις.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".