Menu
A+ A A-

Ένας ήρωας Σαολίν 少林英雄 (Shàolín yīngxióng)

DeGen10德根曾与三位师兄一行到西安受戒。在西安市见到几个卖艺的摊牌子,上写"枪扎黄河两岸,拳打南北二京,足踢少林和尚"字样。师兄弟们看到词语不平,经商议后,让德根出面婉言劝阻,请他们把招牌去掉。卖艺人却坚持不去,并连声说:"休妥多官寸争!"一德根元可忍耐,便跳人圈中说:"请指教!"一卖艺人便围着德根周旋,当转到他身后时,忽然一个扫腿将他右脚踝骨扫伤。他一腿将对方扫倒,当即丧命,而自己却变成跛脚,成了终生轻度残废。

Το έτος 1934 ο δάσκαλος Ντε Γκεν 德根 (Dé gēn 1914 - 1968) σε ηλικία 20 ετών, πήγε με κάποια αδέλφια του από τη μονή Σαολίν στην πόλη Σιάν 西安 (Xī'ān) για να χειροτονηθεί. Σε ένα δρόμο της πόλης είχε κτιστεί μια εξέδρα μάχης. Φημολογήθηκε ότι υπάρχουν φανατικοί μαχητές που απειλούσαν να κλωτσήσουν οποιονδήποτε ήρωα Σαολίν περνούσε από εκεί. Ο δάσκαλος πήγε και στάθηκε μπροστά στην εξέδρα. Στα αριστερά του, είδε μια ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή: "Η γροθιά κτυπά δύο όχθες του κίτρινου ποταμού" και δεξιά μία δεύτερη που έγραφε: "Κλοτσιές σε ήρωες Σαολίν". Ο Ντε Γκεν πήδηξε πάνω στο βάθρο και προσπάθησε να πείσει το άτομο που στεκόταν εκεί να αντικαταστήσει την πινακίδα που έγραφε προσβλητικά λόγια. Ο άνθρωπος απάντησε με θυμό και αναίδεια: "Αυτός που στέκεται σε μια εξέδρα μάχης, δε φοβάται να πολεμήσει. Εάν έχεις τις πολεμικές δεξιότητες, θα πρέπει να το αποδείξεις σε μάχη και αυτή η πινακίδα θα αντικατασταθεί από μόνη της". Ο δάσκαλος Ντε Γκεν επανέλαβε το αίτημά του αρκετές φορές, αλλά ο άνθρωπος δεν τον άκουγε προσπαθώντας να τον γελοιοποιήσει. Τον κάλεσε τρεις φορές σε μάχη. Τρεις φορές ο δάσκαλος αρνήθηκε, μα την τέταρτη φορά, συμφώνησε υπό την προϋπόθεση ότι και οι δύο αντίπαλοι θα υπέγραφαν ότι έπαιρνε ο καθένας την ευθύνη για τον εαυτό του σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου και ότι ο άλλος δεν θα έπρεπε να διωχθεί γι’ αυτό. Αφού συμφώνησαν πήραν μέρος στη μάχη. Ο δάσκαλος σε μια στιγμή απροσεξίας δέχτηκε ένα χτύπημα και ανταπάντησε με αγκώνα σφυρί από τη μορφή Σιάο Χουνγκ Τσουάν 小洪拳 (Xiǎo hóng quán) "H μικρή γροθιά του χειμάρρου" και ακολούθησε και άλλο χτύπημα ρίχνοντας στο έδαφος τον αλαζόνα όπου και πέθανε. Αμέσως το κοινό που παρακολουθούσε ξέσπασε σε ένα εκκωφαντικό χειροκρότημα. Η πινακίδα με την επιγραφή παραδόθηκε στη φωτιά.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".