Menu
A+ A A-

Η λόγχη Σαολίν 少林枪 (Shàolín qiāng)

lonhi1少林枪乃少林兵器中的重要器械之—。兵法曰"枪为兵器之王"。自古以来, 历史上曾有无数的名将以枪平寇,靠枪安邦。少林寺小山和尚单枪破阵, 谌举和尚枪威屏中州, 充分显示了少林枪的威力。枪丈八, 楕把围.舞起来神如蛟龙出水, 猛似恶虎下山, 左右上下刺, 起收似海翻, 收枪按虎, 出枪如射箭, 扎枪如斗豹, 压枪如压山。少林枪的套路有: 少林枪、梅花枪, 六合枪, 十三名枪, 二十—名枪,三十—名枪., 大花枪, 八阵枪, 九刀枪., 对花枪,十八名枪, 三十六名枪, 八十四名枪等。

Η λόγχη Σαολίν παίζει ένα σημαντικό ρόλο μεταξύ όλων των όπλων Σαολίν. Είναι λεγόμενο στις στρατιωτικές τακτικές, ότι "η λόγχη είναι ο βασιλιάς όλων των όπλων".

Από τα παλιά χρόνια, πολύ διάσημοι ηγεμόνες σήκωσαν τη λόγχη τους για να νικήσουν εχθρούς, για παράδειγμα, ο ηγούμενος Σιάο Σαν 小山 (Xiǎo shān 1500 - 1568) του μοναστηριού Σαολίν, κατέστρεψε ολοκληρωτικά των εχθρό με τη λόγχη Σαολίν και ο μοναχός Τσαν Τζου 湛举 (Zhàn jǔ) ήταν πολύ γνωστός στην κεντρική Κίνα για την εξαιρετική του τεχνική στην λόγχη.

Οι παλιές φόρμουλες για τις τεχνικές της λόγχης Σαολίν είναι οι ακόλουθες: "Εκτοξεύοντας την λόγχη είναι σαν να ελευθερώνεις ένα βέλος, καθώς κινείτε μοιάζει με δράκο ο οποίος ανέρχεται από το ποτάμι. Μια ανοδική επίθεση είναι σαν ένα σύννεφο που κυλιέται, καθώς μια καθοδική ώθηση είναι σαν να κρατάς έναν τίγρη από το σβέρκο του. Κάνοντας μια έφοδο είναι σαν μια λεοπάρδαλη που μάχεται ,καθώς πιέζονται τα όπλα του αντιπάλου είναι σαν να πιέζεις ένα βουνό".

Οι ποικίλες τεχνικές της λόγχης Σαολίν από τα αρχαία χρόνια είναι οι ακόλουθες: Μέι Χουά Τσιάνγκ 梅花枪 (Méi huā qiāng) "Η λόγχη του άνθους της δαμασκηνιάς", Λιού Χο Τσιάνγκ 六合枪 (liù hé qiāng) "Η λόγχη των έξι αρμονιών", Σουσάν Μινγκ Τσιάνγκ 十三名枪 (Shísān míng qiāng) "Οι 13 τεχνικές της λόγχης", Τα Χούα Τσιάνγκ 大花枪 (Dà huā qiāng) "Η λόγχη του μεγάλου άνθους", Πα Τσεν Τσιάνγκ 八阵枪 (Bā zhèn qiāng) "Οι οκτώ συστοιχίες της λόγχης"....

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".