Menu
A+ A A-

Το ξίφος Σαολίν 少林剑 (Shàolín jiàn)

jian剑术是少林短兵器中最重要的武技之一。自北魏至今,少林剑术都很兴盛。凡武僧均习练剑术。少林剑不仅姿势矫健,而且招法精绝,刚柔相济。尤其是常练少林剑最宜于健身长寿。少林剑法分为指剑、刺剑、撩剑、点剑、斩剑等。其套路有:少林单剑、二堂剑、五堂剑、达摩剑、七星剑、龙形剑、龙泉剑、飞龙剑、白猴剑、玄德双剑、梅花剑、上盘八仙剑、细女剑、嫦娥剑、青龙剑、飞花剑和八仙剑等。习练少林剑术时讲究起如龙,收如风、快如梭、行如燕、劈如雷、点如钻等要块。

Το ξίφος θεωρείται ο βασιλιάς όλων των όπλων. Το ξίφος Σαολίν είναι ένα από τα σημαντικότερα "κοντά όπλα" της μονής Σαολίν. Από τη περίοδο της βόρειας δυναστείας Oυέι 北魏 (Běi wèi 386 - 534), το ξίφος Σαολίν εξασκείται εντατικά από τους μάχιμους μοναχούς. Οι στάσεις του ξίφους Σαολίν είναι όμορφες και οι ρουτίνες του είναι μοναδικές. Η εξάσκηση του θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή του ασκούμενου.

Οι μορφές του Σαολίν ξίφους από τους αρχαίους χρόνους, περιλαμβάνουν το Τα Μο Τζιέν 达摩 (Dá mó jiàn) "Το ξίφος του Τα Μο", το Τσι Σινγκ Τζιέν 七星剑 (Qī xīng jiàn) "Το ξίφος των επτά αστέρων", το Λουνγκ Σινγκ Τζιέν 龙形剑 (Lóng xíng jiàn) "Το μακρύ ξίφος του δράκου", Λουνγκ Τσουάν Τζιέν 龙泉剑 (Lóng quán jiàn) "Το ξίφος του ανοιξιάτικου δράκου", Φέι Λουνγκ Τζιέν 飞龙剑 (Fēi lóng jiàn) "Το ξίφος του ιπτάμενου δράκου", Μπάι Χόου Τζιέν 白猴剑 (Bái hóu jiàn) "Το ξίφος του λευκού πιθήκου", Μέι Χουά Τζιέν 梅花剑 (Méi huā jiàn) "Το ξίφος του άνθους της δαμασκηνιάς", Τσιν Λουνγκ Τζιέν 青龙剑 (Qīng lóng jiàn) "Το ξίφος του μαύρου δράκου", Σανγκ Παν Μπα Σιάν Τζιέν 上盘八仙剑 (Shàng pán bā xiān jiàn) "Το ξίφος των οκτώ αθανάτων", το ενιαίο ξίφος, το διπλό ξίφος κ.ά.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".