Menu
A+ A A-

Διάσωση και φύλαξη των αρχείων Σαολίν 少林保存的秘集 (Shàolín bǎocún de mì jí)

book永祥大师对少林寺武术,乃致中华武术,做出了历史性的重大贡献,立了大功。民国中期,连年战乱,百姓生活,处在水深火热之中,少林寺也处在艰难与危险之地。永祥大师强烈地预感到国宝少林武功秘集,已经处在危险之境,有必要精心密秘的加以保护。先哲曰:蹈危者,虑深而获全。思则有备,有备无患。他向住持贞绪大师请示复抄秘集。正好住持贞绪大师和知客德禅大师同在,富有远见的贞绪大师和德禅大师异口同声地说:正和吾意。德禅大师鼓励他说:抄吧,再给你俩个助手,3个月完成。贞绪大师还说:永祥,完成后,我请客。”1926910日永祥大师,开始了十分精细、密秘而艰苦地复抄工作。他常是赶日追月,废寝忘食,带病抄写。192815终於抄完了一套少林寺武功秘集。贞绪大师与德禅大师嘱托他把复抄的秘集随身带走,暂存吉林,待风平浪静后返寺。当月18日以返俗葬父的方法密秘的,把秘集全部带到吉林长春市秘藏,自己也藏身在家乡,此时谁能想到年仅16岁的释永祥大师正在身担重任,为中华民族的国宝少林寺武功秘集的保护,做着秘密的工作。永祥大师离寺不久,1928军阀石友三团,火烧少林寺的事件发生了,寺中无数的国宝被毁。永祥大师保护下来的这套秘集,成了唯一仅存的,较为完整的,少林武功秘集,其珍贵价值,实是在世的国宝永祥大师在1983年取出了藏在老家屋55年的全部秘集,带回到少林寺。这套秘集,伴随着释永祥大师和少林寺乃至整个中华民族,走过的多么不平静的55年!人的一生又有多少个55年?当释永祥大师把秘集带回了少林寺的时刻。当住持德禅大师和众僧见到秘集时侯,激动万分,泪湧双目。德禅大师双手拂摸着秘集,兴致勃勃地说:师姪,我早料定,你在拳谱在,要不是你当年敏智,我少林寺瑰宝就丧失在咱们这一代了。荣幸!荣幸!阿弥陀佛!”1987774岁的释永祥大师因病圆 寂。

Στην αρχή της περιόδου της "Δημοκρατίας Κίνας 1911 - 1949", η παγκόσμια κατάσταση δεν ήταν σταθερή, ο πόλεμος στην Κίνα ήταν ακατάπαυστος και σμήνος ληστών λυμαίνονταν τις επαρχίες. Εκείνη την εποχή πολέμαρχοι ήθελαν να σφετεριστούν τις εκτάσεις του μοναστηριού και ληστές έκαναν συχνά επιδρομές στο μοναστήρι.

Στην περίοδο αυτή, χάθηκαν κάποια βιβλία από τη βιβλιοθήκη του μοναστηριού. Ένας νεαρός μοναχός, ο Γιούνγκ Σιανγκ 永祥 (Yǒng xiáng 1913 - 1987), έχοντας ένα κακό προαίσθημα για τη ασφάλεια των αρχείων, προσφέρθηκε ζητώντας άδεια από το μοναχό Τσεν Σου 贞绪 (Zhēn xù 1893 - 1955), να δημιουργήσει αντίγραφα σημαντικών βιβλίων Σαολίν. Ξεκίνησε να αντιγράφει τα βιβλία που του υπέδειξε ο δάσκαλος Τσεν Σου, στις 10 Σεπτεβρίου του 1926. Αντέγραφε με τη βοήθεια δύο ακόμα μοναχών, αδιάκοπα μέρα και νύχτα, παραμελώντας συχνά να φάει και να κοιμηθεί. Μια εργασία που κράτησε πάνω από ένα έτος. Τελείωσε στις 5 Ιανουαρίου του 1928 λίγους μήνες πριν την καταστροφή του μοναστηριού. Σε αυτή την εργασία αντέγραψε όλα τα στρατιωτικά έγγραφα που είχαν συλλεχθεί από τους μοναχούς και κατέγραψε 234 μορφές άοπλης πυγμαχίας και 137 ένοπλες μορφές, συνολικά 371 σύνολα με απεικόνιση. Τα φύλαξε στον κοιτώνα του. Ο δάσκαλος Τσεν Σου ευχαριστημένος με την εργασία του μοναχού Γιούνγκ Σιάνγκ του έδωσε άδεια να ξεκουραστεί και να πάει να δει τους δικούς του. Ο μοναχός Γιούνγκ Σιάνγκ πήρε τα αντίγραφα των κειμένων με σκοπό να τα κατηγοριοποιήσει και έφυγε από τη μονή σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Λίγους μήνες μετά ο Γιούνγκ Σιάνγκ έλαβε γράμμα από το μοναχό Ντε Τσαν 德禅 (Dé chán 1907 - 1993), που τον ενημέρωνε ότι το μοναστήρι καταστράφηκε, να κρατήσει μυστικά τα αντίγραφα και να μην επιστρέψει τώρα.

Πάνω από 100 μοναχοί έπεσαν σε αυτή τη μάχη, προσπαθώντας να προστατέψουν το μοναστήρι. Ο δάσκαλος Ντε Τσαν κατάφερε να διασώσει ηρωικά, έγγραφα ιστορικής αξίας για το Βουδισμό και τις πολεμικές τέχνες Σαολίν και μαζί με κάποιους μοναχούς κρύφτηκε στα βουνά. Το έτος 1929 ο Ντε Τσαν επέστρεψε πίσω στο μοναστήρι μαζί με τα έγγραφα που είχε φυλλάξει σε μυστική τοποθεσία.

Κάποια βιβλία που φυλάσσονταν στην αίθουσα Τσανγκ Τζινγκ 藏经阁 (Cáng jīng gé) "Η αίθουσα των γραφών" και διασώθηκαν από τη φωτιά του ’28, είναι ταξινομημένα σήμερα στη κεντρική βιβλιοθήκη της επαρχίας Χο Ναν 河南 (Hé nán). Δύο σημαντικά βιβλία Σαολίν που διασώθηκαν είναι: Σαολίν Σι Ουέν Τζιέν 少林寺文件 (Shàolín sì wén jiàn) "Αρχεία του μοναστηριού Σαολίν", γραμμένο από τον Γιέ Φανγκ 叶方 (Yè fāng 1623 - 1687) και Σαολίν Σι Ου Κουνγκ Ουέν Τζιέν 少林寺武功文件 (Shàolín sì wǔ gōng wén jiàn) "Αρχεία της πυγμαχίας του μοναστηριού Σαολίν".

Το έτος 1979 αποφασίστηκε επίσημα από την κυβέρνηση το εκ νέου άνοιγμα της μονής Σαολίν. Ο μοναχός Γιούνγκ Σιάνγκ επέστρεψε στο μοναστήρι το 1983 σε ηλικία 70 ετών, μαζί με μερικούς από τους μαθητές του. Παρέδωσε μέρος από τα κείμενα στους αδελφούς μοναχούς, Σου Σι 素喜 (Sù xǐ 1924 - 2006) και Σου Γιουίν 素云 (Sù yún 1923 - 1999) και το υπόλοιπο μέρος στο μοναχό Ντε Τσαν.

biblia

Με αυτό τον τρόπο 48 πλήρη κλασικά βιβλία για το Κουνγκ Φου και την ιατρική-φαρμακευτική Σαολίν, είχαν ουσιωδώς διασωθεί χάριν στις προσπάθειες του μοναχού Γιούνγκ Σιάνγκ. Κατά την παράδοση αυτής της εργασίας οι μοναχοί που είχαν επιβιώσει από την καταστροφή του ’28, ήταν εξαιρετικά συγκινημένοι, λέγοντάς του με δάκρυα στα μάτια: "Εάν δεν ήσασταν εσείς με την ευαισθησία και τη φρόνησή σας, μεγάλο μέρος του θησαυρού του μοναστηριού Σαολίν θα είχε χαθεί στο παρελθόν. Να είστε τιμημένος! Να είστε τιμημένος! Α Μι Τουό Φο!"

Ο δάσκαλος Γιούνγκ Σιάνγκ παρέμεινε στο μοναστήρι Σαολίν και 4 έτη αργότερα απεβίωσε στις 22 Μαρτίου του 1987. Ο δάσκαλος Ντε Τσαν απεβίωσε στις 26 Ιανουαρίου του 1993 στο δωμάτιό του, στο μοναστήρι Σαολίν.

Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān)

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".