Menu
A+ A A-

Σενγκ Tσόου 僧稠 (Sēng chóu 480 - 560)

shengchou僧稠(480~560),昌黎县,俗姓孙。先在巨鹿景明寺出家,拜治实为师,后到少林寺拜跋陀为师。僧稠少时体质较弱,后发愤习武,练得拳捷骁勇、体轻身灵。他理解极快,学佛成绩卓著,被跋陀赞为“葱岭以东,禅学之最!”后来在嵩岳寺讲经说法,影响很大。跋陀之后,僧稠曾继之主持少林寺。北齐天保三年(552年),文宣帝在邺城(今安阳西)为之造云门寺,让其传法,僧稠在那里著《止观法》两卷。僧稠于北齐乾明元年(560年)圆寂。

Ο ηγούμενος Σενγκ Tσόου 僧稠 (Seng Chou 480 - 560) γεννήθηκε στο νομό Τσανγκ Λι 昌黎县 (Chāng lí) της επαρχίας Χο Mπέι 河北 (Hé běi). Εισήλθε στον μοναχισμό στο μοναστήρι Τζινγκ Μινγκ 景明寺 (Jǐng míng sì), στην περιοχή Τζου Λου 巨鹿 (Jù lù) της επαρχίας Χο Μπέι και έπειτα στη μονή Σαολίν 少林寺 (Shàolín sì) "Το μοναστήρι στο δάσος του βουνού Σάο", υπό την καθοδήγηση του ηγούμενου Μπα Τουό 跋陀 (Bá tuó).

Ο Σενγκ Τσόου υπήρξε σωματικά αδύναμος από μικρή ηλικία και γι αυτό κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να εξασκηθεί στις πολεμικές τέχνες, ισχυροποιώντας το σώμα και αναζωογονώντας το πνεύμα. Μελέτησε και κατανόησε εξαιρετικά γρήγορα τον Βουδισμό, με αποτέλεσμα να λάβει την αποδοχή από τον Μπα Τουό.

Δίδασκε στο μοναστήρι Σαολίν και οι διδασκαλίες του επηρέαζαν με τρόπο δυναμικό. Μετά από τον δάσκαλο Μπα Τουό, το έτος 520μ.Χ. άρχισε την διαχείριση της μονής ως ηγούμενος. Το έτος 552μ.Χ. ο αυτοκράτορας Ουέν Σουάν 文宣帝 (Wén xuān dì), ανέγειρε το μοναστήρι Γιουίν Μεν 云门寺 (Yún mén sì) "Το μοναστήρι στην πύλη με τα σύννεφα", στην περιοχή Γιέ Τσενγκ 邺城 (Yè chéng) - το σημερινό Αν Γιάνγκ 安阳 (Ān yáng) - στην επαρχία Χο Ναν 河南 (Hé nán), με σκοπό να διαδώσει τον Βουδισμό. Εκεί έγραψε και τις πρακτικές διαλογισμού σε δύο τόμους, Σάμαθα (Samatha) και Βιπάσσανα (Vipassana).

Ο δάσκαλος Σενγκ Τσόου, απεβίωσε το έτος 560 μ.Χ.  

Πηγή: www.shaolin.org.cn

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".