Κίνα 2014
Μια ομάδα 16 ατόμων υπό την επίβλεψη του δασκάλου Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān), ταξίδεψε στην Κίνα από τις 2 έως τις 26 Αυγούστου 2014. Φιλοξενήθηκε τρεις εβδομάδες στην αρχαία μονή Φα Γουάνγκ 法王寺 (Fǎ wáng sì) ακολουθώντας το πλήρες μοναστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κανόνων του μοναστηριού. Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού οδοιπορικού διδάχτηκαν τις άοπλες μορφές Φο Χαν Σόου 佛韩手 (Fú hán shǒu) «Το χέρι του Βούδα», Ρόου Τσουάν 柔拳 (Róu quán) «Η εύπλαστη γροθιά» και την ένοπλη μορφή Φενγκ Μο Ντουάν Κουίν 疯魔短棍 (Fēng mó duǎn gùn) «To κοντό κοντάρι δαίμονας».
Επισκεπτόμενοι τον ιερό χώρο της μονής Σαολίν δάσκαλος και σπουδαστές συνάντησαν τους δασκάλους Γιάν Άο 延奥 (Yán ào), Χανγκ Τζουίν 恒君 (Héng jūn) και Ντε Γιάνγκ 德扬 (Dé yáng).
Την Κυριακή 10 Αυγούστου, ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν κάλεσε τον δάσκαλο Γιάν Άο ώστε να τον γνωρίσουνε οι σπουδαστές. Ο δάσκαλος καλωσόρισε με μεγάλη θέρμη τους Έλληνες σπουδαστές στο ναό Σαολίν και τους μίλησε για το αξιόλογο έργο του δασκάλου Μιάο Ντιέν, καθώς και για την παραδοσιακή πρακτική Σαολίν (ώρα συνάντησης η έκτη πρωινή). Μετά από μια αναμνηστική φωτογραφία, ευχήθηκε καλή διαμονή και αποχώρισε για τσάι στο ταπεινό δωμάτιό του εντός της μονής, με το δάσκαλο Μιάο Ντιέν.
Κατά την διάρκεια της ίδια μέρας, ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν υποδέχτηκε στην μονή Σαολίν την Ελληνική αποστολή οδηγώντας την στην τοποθεσία της παλαιάς του σχολής, μόλις 800 περίπου μέτρα μακριά από το μοναστήρι. Εκεί έδειξε στο δάσκαλο Μιάο Ντιέν τα δέντρα, που είχε ο ίδιος φυτέψει δεκαπέντε χρόνια πριν, να κοσμούν την αυλή. Ακολούθησε αναμνηστική φωτογραφία του δασκάλου Χανγκ Τζούιν με τους μαθητές.
Την Κυριακή 17 Αυγούστου ο δάσκαλος Ντε Γιάνγκ καλωσόρισε με ιδιαίτερη θέρμη τους Έλληνες σπουδαστές στο μοναστήρι Σαολίν. Ο δάσκαλος Ντε Γιάνγκ φανερά συντετριμμένος από την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του και παρά το πένθος του, μετά το κάλεσμα του δασκάλου Μιάο Ντιέν ταξίδεψε από την πόλη Τσενγκ Τσόου 郑州 (Zhèng zhōu) στην μονή Σαολίν για την συνάντηση αυτή. Ο μεγάλος δάσκαλος τους υποδέχτηκε στο γραφείο του εντός της μονής Σαολίν. Τέλος φωτογραφήθηκε μαζί τους και τους ευχήθηκε καλή διαμονή. Αξιοσημείωτο γεγονός η παρατήρηση του δασκάλου για το από καρδιάς χαμόγελο που ακτινοβολούσε προς το πρόσωπό του το σύνολο των μαθητών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ψυχή μας για τον δάσκαλο και την ευγενική χειρονομία του.
Στις 18 Αυγούστου και έπειτα από έγκριση του δασκάλου Χανγκ Τζουίν, η Ελληνική αποστολή συμμετείχε σε φωτογράφιση για την κινέζικη εφημερίδα Chinadaily με τίτλο «Ξένοι ζουν το όνειρο του Κουνγκ Φου στην επαρχία Χο Ναν».
Το Σάββατο 23 Αυγούστου ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν υποδέχτηκε την Ελληνική αποστολή στην πόλη Τζενγκ Τσόου όπου και συνάντησαν Κινέζους μαθητές και δασκάλους. Σε ένα πολύ όμορφο κλίμα οι κινέζοι σπουδαστές παρουσίασαν Τσι Κονγκ 气功 (Qì gōng) «Καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας» και οι Έλληνες σπουδαστές ανταπόδωσαν με Σαολίν Κονγκ Φου. Ακολούθησαν ομαδικές φωτογραφίες Κινέζων και Ελλήνων σπουδαστών και δασκάλων. Αργότερα ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν οδήγησε την ομάδα στην μονή Κουάνγκ Σιάο 广孝寺 (Guǎng xiào sì) όπου και είναι ηγούμενος. Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν σε μια ομιλία του, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους σπουδαστές, δασκάλους και ασκούμενους σε άλλες κινέζικες πολεμικές τέχνες, τον δάσκαλο και μαθητή του Μιάο Ντιέν επισημαίνοντας το αξιόλογο έργο που επιτελεί στην Ελλάδα καθώς και το επίπεδο της σχολής του.
Αφού γευμάτισαν όλοι μαζί στην τραπεζαρία της μονής ακολούθησε ένα πολιτιστικό – αθλητικό γεγονός. Κινέζοι και Έλληνες σπουδαστές καθώς και ασκούμενοι μαθητές και δάσκαλοι άλλων κινεζικών τεχνών, παρουσίαζαν ο ένας μετά τον άλλων κινέζικες παραδοσιακές μορφές. Οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν από το επίπεδο των Ελλήνων σπουδαστών τονίζοντας συγκεκριμένα στον δάσκαλο Χανγκ Τζουίν ότι δεν έχουν δε ποτέ τέτοιο επίπεδο από ξένους σπουδαστές.
Την Κυριακή 24 Αυγούστου η αποστολή έφθασε στο Πεκίνο με σκοπό να πάρει μέρος σε μια μικρή τηλεοπτική παρουσίαση με θέμα Έλληνες σπουδαστές και Κινεζικές πολεμικές τέχνες. Οι Έλληνες σπουδαστές παρουσίασαν Σαολίν Κονγκ Φου σε πάρκο του Πεκίνο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Παρευρισκόμενοι του πάρκου χειροκρότησαν και θαύμασαν τους Έλληνες. Ακολούθησε συνέντευξη των δασκάλων Μιάο Ντιέν και Μιάο Γουέν στην CRI (中国国际广播电台 CHINA RADIO INTERNACIONAL).