Ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 (Shi Heng Jun) της 35ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν με το κοσμικό όνομα Τονγκ Λονγκ Πινγκ 董龙萍 (Dǒng Lóng Píng), γεννήθηκε το έτος 1966 στην πόλη του Κομφούκιου στην Τσου Φου 曲阜 (Qūfù) σε μια οικογένεια που ασκούσε τις πολεμικές τέχνες εδώ και πολλές γενεές στην επαρχία Σαν Τονγκ 山东 (Shān dōng), στην Κίνα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον για τις κινεζικές πολεμικές τέχνες, ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν άρχισε την εκπαίδευσή του με Σινγκ Γι Τσουάν 形意拳 (Xíng yì quán) «Η τέχνη της καρδιάς και του νου», καθώς επίσης και με παραδοσιακό Τσι Κονγκ 气功 (Qì gōng) «Καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας», από τον παππού του σε ηλικία έξι ετών.
Το έτος 1984 έγινε μαθητής του δασκάλου Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shì yán fú) της 34ης γενεάς ανώτατων δασκάλων του μοναστηριού Σαολίν και ηγούμενο της μονής Φα Γουάνγκ 法王寺 (Fǎ wáng sì). Ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν έφθασε στο πιο υψηλό επίπεδο μαχητικού Σαολίν, γνώστης των 18 κατηγοριών όπλων όπως και του εσωτερικού / εξωτερικού Τσι Κονγκ. Έχει ειδικευτεί στο κορυφαίο επίτευγμα του Γι Τζιν Τζινγκ 易筋经 (Yì jīn jīng) «Πραγματεία αλλαγής μυών/τενόντων» και τους «36 συνδυασμούς άμεσης μάχης των Σαολίν». Παράλληλα εξασκεί με το δάσκαλό του Γιάν Φο και Φανγκ Σουέι 风水 (Fēng shuǐ).
Το φθινόπωρο του 1986 στο 1ο ετήσιο διαγωνισμό πολεμικών τεχνών του μοναστηριού Σαολίν, ο Χανγκ Τζουίν πήρε πρωταθλήματα στη μορφή Τάι Ζου Τσανγκ Τσουάν 太祖长拳 (Tài zǔ chǎng quán) «H μακριά γροθιά του πρώτου αυτοκράτορα της δυναστείας Σονγκ», τις σπάθες και το ξίφος.
Το 1987 κλήθηκε για να συμμετέχει στο «Ανοικτό πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών των βουνών Γου Τανγκ 武当山 (Wǔ dāng shān)» και κέρδισε την κορυφαία διάκριση.
Το 1989 έγινε μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών Σαολίν.
Το 1995 ίδρυσε το 1ο λαϊκό κέντρο πολεμικών τεχνών Σαολίν με την ονομασία «Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν» 少林寺俗家弟子武术会会长 (Shàolínsì sújiā dìzǐ wǔshù huì huì zhǎng).
Το 1998 λαμβάνει την διάκριση της «Κινεζικής νεότητας» που δίνεται από το κράτος της Κίνας για το υψηλό επίπεδό που επιτυγχάνει κάποιος στις πολεμικές τέχνες και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους αναγνωρίζεται ως ένας από τους δέκα καλύτερους δασκάλους Σαολίν της γενιάς του.
Το 2000 χάριν της αρτιότητας της πρακτικής του στις πολεμικές τέχνες και της μελέτης του στον βουδισμό Τσαν (Ζεν), ο οργανισμός των πολεμικών τεχνών Σαολίν της πόλης Ντενγκ Φενγκ 少林武术协会 (Shaolin Wushu Association), τον εκλέγει ως έναν από τους «18 διαφωτισμένους» 十八罗汉 (Shíbā luóhàn) Σαολίν. Μια διάκριση που ανταμείβει μόνο εξέχοντες μάχιμους μοναχούς.
Το 2002 μεταφέρεται στη μονή Φα Γουάνγκ και επιβλέπει έκτοτε την «Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν», μια επίλεκτη ομάδα σπουδαστών του Σαολίν Κονγκ Φου που σκοπό έχει να διατηρήσει και να διαδώσει το αληθινό πνεύμα και τις αξίες του Σαολίν.
Το έτος 2004 διαμένει στο Παρίσι της Γαλλίας και δημιουργεί την ένωση “ European Association of Chan ” E.A.C.
Το έτος 2005 ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν, ενέκρινε την μετάβαση του Έλληνα δασκάλου Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) ως απόστολό του στην Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου επίσημου εγκεκριμένου κέντρου εκπαίδευσης Σαολίν Κονγκ Φου στο Ίλιον – Αθήνα.
Το έτος 2017 o οργανισμός των πολεμικών τεχνών Σαολίν της πόλης Ντενγκ Φενγκ 少林武术协会 (Shaolin Wushu Association), μετά από ενδελεχή αξιολόγηση όσων αναγνωρίζονται ευρέος ότι η πολεμική τους δεξιότητα αλλά και η πολεμική τους δεοντολογία είναι σε υψηλότατο βαθμό, καθώς επίσης και η εξαιρετική συμβολή τους στην διάδοση του Σαολίν Κονγκ Φου, απένειμε στον δάσκαλο Χανγκ Τζουίν τον υψηλότερο μεταξύ τριών βαθμίδων τίτλο, «Διασημότερος δάσκαλος των πολεμικών τεχνών Σαολίν της γενιάς του» 少林武术名家 (Shàolín wǔshù míngjiā). Τίτλος επιστέγασμα της εξαιρετικής συμβολής του δασκάλου στην έγκυρη διάδοση του πολεμικών τεχνών Σαολίν καθώς και του πολιτισμού Σαολίν εντός αλλά και εκτός Κίνας.
[Το έτος 2005 ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν, ενέκρινε την μετάβαση του Έλληνα δασκάλου Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) ως απόστολό του στην Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου επίσημου εγκεκριμένου κέντρου εκπαίδευσης Σαολίν Κονγκ Φου στο Ίλιον – Αθήνα. Στις 18 Ιανουαρίου του 2006 ιδρύετε η σχολή από τον δάσκαλο Μιάο Ντιέν με την επωνυμία «Πηγή του Νεαρού Δάσους». Αρκετούς μήνες μετά και με την συνεχή ανάπτυξη της σχολής του ο Μιάο Ντιέν επικοινώνησε με το δάσκαλό του και ζητάει τον ερχομό του συμμαθητή και φίλου του Μιάο Τζιέ (Χόου Γε Σουάι) από την Κίνα. Πράγματι ο δάσκαλός του ενέκρινε την μετάβαση του εκπαιδευτή Μιάο Τζιέ. Τον Οκτώβριο του 2006 έφτασε στην Ελλάδα μετά από επίσημο κάλεσμα από τον δάσκαλο Μιάο Ντιέν όπου και παρέμεινε έμμισθος στην σχολή του έως και το έτος 2012.]
* Εργασία του δασκάλου Μιάο Ντιέν με την έγκριση του δασκάλου Χανγκ Τζουίν.
Ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν στην σχολή Σαολίν Ιλίου του Έλληνα δασκάλου Μιάο Ντιέν (Copyright: Miao Dian)
Ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν στην σχολή Σαολίν Ιλίου (Copyright: Miao Dian)
Ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν με τον δάσκαλο Ντε Γιάνγκ (Copyright: Miao Dian)
Οι δάσκαλοι Χανγκ Τζουίν και Ντε Γιάνγκ με τον Έλληνα δάσκαλο Μιάο Ντιέν (Copyright: Miao Dian)