Menu
A+ A A-

Η γενεαλογική σας γραμμή επισκέπτεται την Ελλάδα;

Το έτος 2005 ο ιερέας Σι Χανγκ Τζουίν ενέκρινε τη μετάβαση του Έλληνα δάσκαλου Σι Μιάο Ντιέν ως αποστόλου του στην Ελλάδα και λίγους μήνες αργότερα στις 18 Ιανουαρίου του 2006 ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης Σαολίν Κουνγκ Φου με επίσημη ονομασία “Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν” στο Ίλιον.

Στο μονοπάτι αυτό του δασκάλου Ντιέν ο μεγάλος δάσκαλος Χανγκ Τζουίν υπήρξε από την πρώτη στιγμή καθοριστικός και πολύτιμος αρωγός του. Με συνεχή ταξίδια σε ετήσια βάση από το 2006 κιόλας ο μεγάλος δάσκαλος επιβλέπει την διδασκαλία του Σαολίν Κουνγκ Φου στη χώρα μας διδάσκει αλλά και καθοδηγεί την ανάπτυξή του. Συγχρόνως, το ίδιο έτος ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν οδήγησε την πρώτη ομάδα μαθητών του στην μονή Φα Ουάνγκ και στον δάσκαλό του, καθώς και στον ναό Σαολίν.

Ακριβώς τότε καθιερώθηκαν ως θεσμός τόσο τα ταξίδια του δασκάλου Σι Χανγκ Τζουίν στην χώρα μας όσο και τα ταξίδια της ένωσης μας στην Κίνα.

Από τα έτη 2006 έως και 2014 ο μεγάλος δάσκαλος επισκεπτόταν την Ελλάδα μία φορά το χρόνο, ενώ από το 2015 έως και σήμερα επισκέπτεται την χώρα μας δύο και τρεις φορές τον χρόνο με μέσο όρο παραμονής ετησίως 3 έως 4 μήνες, διαμένοντας με τον δάσκαλο Μιάο Ντιέν. Επίσης ο Έλληνας δάσκαλος συναντά τακτικά τον δάσκαλό του στην Γαλλία όπου είτε βοηθάει σε σεμινάριά του είτε εισηγείτο σε σεμινάρια εκ μέρους του, δρώντας επίσημα ως εκπαιδευτής.

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δασκάλου Σι Χανγκ Τζουίν έχουν επισκεφτεί την χώρα μας περισσότεροι από 25 δάσκαλοι και εκπαιδευτές υπό το επίσημο κάλεσμα του δασκάλου Μιάο Ντιέν. Μεταξύ αυτών είναι: Ο μεγάλος δάσκαλος Σι Ντε Γιάνγκ (Shi De Yang), οι εκπαιδευτές Ουάνγκ Χονγκ Τζιέ (Wang Hongjie), Σι Μιάο Χάι (Shi Miao Hai), Σι Μιάο Ουέν (Shi Miao Wen), Σι Μιάο Χονγκ (Shi Miao Hong), Σι Μιάο Ντου (Shi Miao Du)  - με τους δύο τελευταίους να είναι πλέον δάσκαλοι - καθώς επίσης και 12 δάσκαλοι που συνταξίδεψαν με τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν στην χώρα μας το 2016.

Ο μεγάλος δάσκαλος ικανοποιημένος από την εδραίωση και ανάπτυξη των σχολών της ένωσης μας στην τελευταία επίσημη ομιλία στη κεντρική σχολή στο Ίλιον το 2017 ανακοίνωσε μέρος των σχεδίων του για την περαιτέρω ανάπτυξη του Σαολίν Κουνγκ Φου προς αμοιβαίο όφελος Ελλάδας και Κίνας.

Για την τεκμηρίωση των προαναφερθέντων επιθυμούμε να περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίο καλείται επίσημα ένας μεγάλος δάσκαλος σε ταξίδι του εκτός Κίνας. Στέλνουμε υπόμνημα στην Ελληνική πρεσβεία του Πεκίνου με τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς και την δέσμευση-υπεύθυνη δήλωση για το ποιος θα είναι υπεύθυνος για την διαμονή καθώς για την έγκαιρη επιστροφή του. Μετά από αυστηρό και ενδελεχή έλεγχο αποφασίζεται η έκδοση ή μη ταξιδιωτικής βίζας συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας. Όλοι όσοι αναφέρθηκαν παραπάνω ταξίδεψαν στην χώρα μας μετά από επίσημο κάλεσμα του Έλληνα δασκάλου Μιάο Ντιέν και μόνο.

Πραγματοποιούνται ταξίδια στην Κίνα;

Η “Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν” πραγματοποιεί σε τακτικά χρονικά διαστήματα ταξίδια στην Κίνα. Ο Έλληνας δάσκαλος Σι Μιάο Ντιέν ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα του δασκάλου του Σι Χανγκ Τζουίν ταξιδεύει με μαθητές - των σχολών μας και όχι μόνο - που επιθυμούν να μας ακολουθήσουν στην Κίνα για χρονικό διάστημα πέρα των δεκαπέντε ημερών.

Βασικός σκοπός των ταξιδιών αυτών είναι η εξάσκηση στο Σαολίν Κουνγκ Φου, ο οποίος και επιτυγχάνεται διαμέσου της πλήρους διαμονής μας στο αρχαίο ναό Φα Ουάνγκ καθώς επίσης και στον ναό Σαολίν, αφού ο δάσκαλος Σι Μιάο Ντιέν εκτός της σύνδεσής του με το ναό Σαολίν εξασφάλισε και μέσω του δασκάλου του αυτόνομο οίκημα διαμονής και εξάσκησης λίγα μόλις μέτρα πλησίον της εισόδου του ναού Σαολίν.

Το επίπεδο εκπαίδευσης  εντός της μονής Φα Ουάνγκ όπου υπεύθυνος είναι ο μεγάλος δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν είναι εξαιρετικά υψηλό και εξασφαλίζεται η ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση που χρειάζεται για την αφοσιωμένη και συνεχή εξάσκηση του μαθητή. Ταυτόχρονα και με γνώμονα το ότι ο μαθητής έχει και την ιδιότητα του περιηγητή διοργανώνονται σημαντικός αριθμός επισκέψεων όπου εκτός από την κυρίαρχη επίσκεψη στο ναό Σαολίν και την ιστορία του (μέσα από τα μάτια και την καρδιά του δασκάλου Σι Μιάο Ντιέν) πραγματοποιούνται και επισκέψεις σε σημαντικότατα τουριστικά αξιοθέατα της Κίνας.

Με το Σαολίν διδάσκεται και Βουδισμό;

Η μονή Σαολίν ιδρύθηκε το 495μ.Χ. Πολύ σύντομα οι μοναχοί άρχισαν να εξασκούνται στις πολεμικές τέχνες με την καθοδήγηση ηγούμενων που είχαν υπάρξει υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί. Η άφιξη του Ινδού μοναχού Μπόντι Ντάρμα (Ταμό στην κινεζική) έθεσε ουσιαστικά τα θεμέλια τόσο του Βουδισμού Τσαν (“Ζεν” στην ιαπωνική γλώσσα) όσο και του ορθού τρόπου εξάσκησης των μοναχών στις πολεμικές τέχνες και τον διαλογισμό...

Διαβάστε περισσότερα: Με το Σαολίν διδάσκεται και Βουδισμό;

Πολεμικές τέχνες Σαολίν στην ώριμη ηλικία

Όλοι μας έχουμε θαυμάσει παιδιά, εφήβους και νέους να εξασκούνται σε δυναμικές μορφές - βαθμιαία αυξανόμενης δυσκολίας - Σαολίν. Ταυτόχρονα γεννάται η ερώτηση “ο δυναμικός άνθρωπος στην ηλικία των 40-50 ετών, αλλά και ο λίγο μεγαλύτερος στην ηλικία των 50-60-70 ετών μπορεί να ωφεληθεί ασκούμενος στο Σαολίν;”.

Διαβάστε περισσότερα: Πολεμικές τέχνες Σαολίν στην ώριμη ηλικία

Πολεμικές τέχνες Σαολίν για παιδιά

Οι μεγάλοι δάσκαλοι Σαολίν θεωρούν ότι η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος μία εξωτερική-δυναμική πολεμική τέχνη είναι η παιδική. Σε αυτήν την ηλικία θεωρούν ότι το παιδί θα έχει το μέγιστο δυνατό όφελος από την εξάσκηση του...
Διαβάστε περισσότερα: Πολεμικές τέχνες Σαολίν για παιδιά

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Σαολίν Κουνγκ Φου 少林功夫
FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".