Menu
A+ A A-

Ο Έλληνας απόστολος Σαολίν δημοσιεύει ένα βιβλίο για τον πολιτισμό Σαολίν 希腊少林弟子出书弘扬中国少林文化

miaodian-book佛教在线海外讯希腊雅典的Ilion区,有一家在当地颇有名气的少林功夫学校。开馆授课的妙电法师是一名希腊人,他自小在德国学习少林功夫,曾跟随恒君法师在河南嵩山少林寺潜心修行六年,对中国的少林文化有着浓厚的兴趣。据悉,他经过数年的筹备和整理,用自己的母语希腊语完成了一本详细介绍少林文化的书籍,打开了一扇可以让希腊民众了解中国少林文化的窗口。2008年10月8日晚,妙电法师在雅典Ilion区文化中心举办了新书发布会。

当晚会场座无虚席,很多对少林以及中国文化感兴趣的希腊友人参加了此次活动。会上一名民众告诉记者,很多希腊人非常喜欢中国的少林文化,他们更加愿意为追求自己精神上的满足,有的人去过中国,有的还亲自到过少林寺去体验正宗的少林文化。雅典Ilion区区长主持了此次新书发布会。在法国弘扬中国少林文化的恒君法师专程到雅典出席爱徒的新书发布会。会前,恒君法师还亲临徒弟授课的少林学校,为希腊学生讲解意筋经,并为他们做示范动作同时教授呼吸心法。

会上播放的国家地理杂志拍摄的三十多分钟的少林介绍短片不时引起希腊观众的惊呼。恒君法师在发布会上就自己习武,讲学,及少林功夫在海外的现状发表了讲话。他解释说,中华文化的博大精深,值得我们每个中国人为之自豪。身为中国人,应该把这么优秀的文化展现给外国,让外国人更深刻的了解中国文化,让更多的民众去了解少林功夫在强身健体和修养身心等方面的益处。发布会后,妙电法师在文化中心现场举行了签名售书活动,拿到带有签名的图书后,很多人还激动的要求与妙电法师合影留念。

(文:翔宇)编辑:明蓝

Ενημερωτικό δελτίο από την Αθήνα με θέμα τον δάσκαλο Σι Μιάο Ντιέν και την επιτυχημένη τριετή λειτουργία της σχολής Σαολίν Κουνγκ Φου "Ελληνική Σχολή Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν" στην Ελλάδα.

Υπεύθυνος της σχολής είναι ο Έλληνας δάσκαλος Μιάο Ντιέν, ο οποίος άρχισε Σαολίν Κουνγκ Φου στην Γερμανία. Μετέπειτα μελέτησε στο μοναστήρι των Σαολίν στο όρος Σουνγκ, της επαρχίας Χο Ναν, υπό την αυστηρή εποπτεία του αρχιερέα Σι Χανγκ Τζουίν, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον και αγάπη για την Κίνα και τον πολιτισμό της.

Μετά από αρκετά χρόνια εξάσκησης στο Σαολίν Κουνγκ Φου και επεξεργασίας των ιστορικών πληροφοριών που απλόχερα και με αγάπη του προσφέρθηκαν στο μοναστήρι, εξέδωσε ένα βιβλίο στην ελληνική γλώσσα με τίτλο "Η ιστορία και ο θρύλος του Shaolin Gong Fu". Με τη βοήθεια του βιβλίου του, άνοιξε ένα παράθυρο στον έλληνα αναγνώστη για να γνωρίσει καλύτερα τόσο στη μονή Σαολίν και το Σαολίν Κουνγκ Φου, όσο και τον κινεζικό πολιτισμό. Στις 8 Οκτωβρίου 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ίλιον διοργανώθηκε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του, με επίσημο προσκεκλημένο τον αρχιερέα Σι Χανγκ Τζουίν. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί φίλοι του Σαολίν ειδικότερα και του κινεζικού πολιτισμού γενικότερα.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι πολλοί Έλληνες αγαπούν την κινεζική κουλτούρα των Σαολίν και μερικοί είναι πρόθυμοι να εκπαιδευτούν σε υψηλό επίπεδο. Μαθητές μάλιστα του Έλληνα δασκάλου Μιάο Ντιεν, τον ακολούθησαν στο μοναστήρι θέλοντας να γνωρίσουν ένα αυθεντικό κομμάτι του κινεζικού πολιτισμού. Στην ομιλία του ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δασκάλου Μιάο Ντιέν, αναφέρθηκε στον κινέζικο πολιτισμό, για τον οποίο όπως τόνισε θα πρέπει να είναι υπερήφανος ο κινεζικός λαός. Οι ξένοι διαμέσου των πολεμικών τεχνών και του Σαολίν Κουνγκ Φου έρχονται σε επαφή με την μεγάλη και βαθιά κινεζική κουλτούρα, αρχίζοντας να κατανοούν καλύτερα τον κινεζικό πολιτισμό. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι μέσα από την εξάσκησή τους στο Σαολίν Κουνγκ Φου βελτιώνουν τόσο την σωματική τους υγεία όσο και την εσωτερική καλλιέργειά τους. Ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν ξεκίνησε από την Γαλλία που είχε πάει για την προώθηση της κινεζικής κουλτούρας και έκανε ένα ειδικό ταξίδι στην Αθήνα για να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του μαθητή του.Κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να δουν ένα τριαντάλεπτο βίντεο του National Geographic με θέμα το μοναστήρι Σαολίν. Με την ολοκλήρωσή του το κοινό ενθουσιασμένο ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα. Με το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου, ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του σε πολλούς ενδιαφερόμενους που ενθουσιασμένοι θέλησαν να το αποκτήσουν. Ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν επισκέφτηκε την "Ελληνική Σχολή Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν" στο Ίλιον, όπου δίδαξε σε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα το Γι Τζιν Τζινγκ, "Πραγματεία αλλαγής μυών/τενόντων". Την εκπαιδευτική ημερίδα, παρακολούθησαν τόσο μαθητές της σχολής, όσο και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι αφού ήταν ανοικτό προς όλους όσους επιθυμούσαν να πάρουν μέρος. Στο τέλος της ακολούθησε μια φωτογραφία του αρχιερέα Σι Χανγκ Τζουίν με τους συμμετέχοντες, στην σχολή Σαολίν Κουνγκ Φου στην Ελλάδα.

Συντάκτης: Μινγκ Λαν 明蓝 (Ming lan)
Δείτε εδώ το κινέζικο πηγαίο άρθρο FJnet.com 佛教在线

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".