Menu
A+ A A-

Οι Απόστολοι Σαολίν Κίνας - Ελλάδας καταδεικνύουν το Σαολίν 中希两国少林弟子雅典同台献艺少林功夫

neoskosmos中国侨网消息:据希腊《中希时报》报道,在中国农历新年即将到来之际,希腊雅典少林功夫学校和几位来自嵩山法王寺的少林弟子联手在雅典N.KOSMOS区的文化场馆上演了一场精彩绝伦的少林功夫表演。

1月21日晚,渴望一睹中国少林风采的希腊观众早早的就来到了表演场馆外等待,人群中不时可以听见希腊人谈论少林功夫,人们脸上洋溢着激动的表情。

观众入场后,不一会儿场馆内座无虚席,希腊观众对中国少林功夫文化的喜爱可见一斑。舞台以少林寺大幅图片为背景,首先上台的是两名希腊青年,以他们到中国 少林寺观光旅游为表演链接,使观众有了身临其境的感觉。在之后的表演中,观众们还欣赏到了双刀,双鞭,象形拳,醉拳等精彩的表演。

少林功夫和现代光影技术相结合,造成了极具冲击力的视觉效果。通过少林弟子的精彩表演,希腊观众对少林几种拳法,硬气功和武器有了初步的了解。表演中穿插 的希腊文解说和投影使希腊观众了解了象形拳和一些少林故事,丰富了他们的少林文化基础,了解了中国的国粹艺术。观看表演的希腊小朋友不时发出惊叹声,用希 腊语喊着“师父,师父","BRAVO,BRAVO(好)"。精彩的表演使观众多次爆发出热烈的掌声。

演出结束后,很多热情的观众要求和参加表演的少林弟子合影留念,并都如愿以偿。很多希腊观众都感觉意犹未尽,表示如果再有机会,他们还要再次一睹少林功夫的魅力。(汪鹏) 【编辑:孙金诚】

Αναφορά στην επιτυχία της παράστασης Σαολίν που δόθηκε στον Νέο Κόσμο την 21η Ιανουαρίου του 2009, κάνει ο παγκοσμίως γνωστός δικτυακός τόπος της Κινεζικής ομογένειας Chinaqw.com.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ελλάδα και Κίνα στη ίδια σκηνή στην Αθήνα για μια μοναδική παράσταση Σαολίν Κουνγκ Φου".

Το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου, από νωρίς έφταναν στο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου του Ν. Κόσμου φίλοι και λάτρες του Σαολίν Κουνγκ Φου. Ανυπομονούσαν να δουν το μοναδικό θέαμα της ιστορικής παράστασης που αφορά την ιστορία της μονής Σαολίν, με την συμμετοχή Κινέζων - Ελλήνων σπουδαστών και των δασκάλων Σαολίν από την "Ελληνική Σχολή Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν" 希腊少林俗家弟子武术会.

Ο ενθουσιασμός του ελληνικού κοινού για το Σαολίν Κουνγκ Φου ήταν έκδηλος. Στα επιβλητικά σκηνικά συνδυασμένα με συγκλονιστικά οπτικά εφέ, εξελίσσεται η ιστορία του Σαολίν Κουνγκ Φου μπροστά στα μάτια δυο νέων που σύμφωνα με το σενάριο έχουν αποκοιμηθεί μπροστά στις πύλες του μοναστηριού Σαολίν που έχουν έρθει ως τουρίστες. Κατά την διάρκεια της ιστορίας παρουσιάστηκαν, ένοπλες και άοπλες παραδοσιακές φόρμες του παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου όπως η γροθιά του μεθυσμένου, της εικονικής μάχης δυο ατόμων κ.α. Επίσης έλαβαν μέρος κλασικές ιστορίες του Σαολίν Κουνγκ Φου, που έφεραν τους θεατές πιο κοντά στο να κατανοήσουν την αρχαία πεμπτουσία της κινεζικής τέχνης που λέγεται Σαολίν Κουγκ Φου. Ακόμα, όλοι παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα επιδείξεις σκληρού Τσι Κουνγκ. Οι θεατές επευφημούσαν φωνάζοντας "Δάσκαλε", "Μπράβο" και χειροκροτούσαν σε όλη την διάρκεια της παράστασης.

Μετά το τέλος, οι θεατές φωτογραφίστηκαν με τους συντελεστές της παράστασης και σε ένα κλίμα εγκαρδιότητας ευχήθηκαν να επαναληφθεί μια τέτοια παράσταση και στο μέλλον.

Επιμέλεια: Σουίν Τζιν Τσενγκ 孙金诚 (Sun Jin Cheng)

Δείτε το πηγαίο κινεζικό άρθρο εδώ

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".