Menu
A+ A A-

Συνέντευξη από τον αρχιερέα Χανγκ Τζουίν

hengjunΗ παρούσα συνέντευξη δόθηκε από τον αρχιερέα Χανγκ Τζουίν 恒君 (Héng jūn) το καλοκαίρι του 2007 στον κ. Γιαταγάνα Χρήστο εκ μέρους του κ.Τσετσέλη Διονύση για το περιοδικό "Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες". H συνέντευξη παραχωρήθηκε στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ για της μονής Σαολίν του κ. Γιαταγάνα Χρήστου, όπου για αυτό το λόγο είχε επισκεφτεί και φιλοξενηθεί από το μοναστήρι το καλοκαίρι του 2007. Ευχαριστούμε τον κ.Τσετσέλη Διονύση για την συνέντευξη και την φιλοξενία του στο περιοδικό. Δείτε παρακάτω ένα μέρος της συνέντευξης. 

Παρακαλώ πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία σας στις πολεμικές τέχνες. Πώς βρεθήκατε στον Ναό των Σαολίν;

Γεννήθηκα το 1966 σε μια οικογένεια που ασκούσε τις πολεμικές τέχνες εδώ και πολλές γενεές στην επαρχία Σαντούνγκ, στην Κίνα. Με έντονο ενδιαφέρον άρχισα τις πολεμικές τέχνες με Σινγκ Γι Τσουάν, καθώς επίσης και με παραδοσιακό Τσι Κουνγκ από τον παππού μου στην ηλικία των έξι ετών. Αργότερα έφυγα και έγινα μαθητής του ιερέα 34ης γενεάς ανώτατων δασκάλων Σαολίν, Σι Γιανγκ Φο και πατριάρχη του μεγάλου Ναού Φανγκ Ουάνγκ.

Ποιος είναι ο βαθμός και η θέση σας σήμερα;

Σαν ένας 35ης γενεάς μαχητής Σαολίν, εκλέχτηκα να είμαι ένας από τους 18 αρχιερείς του Ναού. Δηλαδή είμαι ένας από τους 18 αφιερωμένους φύλακες της πύλης του Ναού Σαολίν. Αυτήν την περίοδο είμαι ο κύριος εκπαιδευτής του βουνού Σουνγκ, στην «Ένωση κοσμικών μαθητών του Ναού Σαολίν».

Πώς λειτουργεί σήμερα ο Ναός; Ποιο είναι το αντικείμενο της λειτουργίας του (τι διδάσκεται); Ποια η ιεραρχία και το σύστημα εκεί; Ποια είναι τα διαφορετικά επίπεδα των μοναχών;

Από το 1983 ο Ναός Σαολίν ανακηρύχθηκε από την Κινέζικη Σύνοδο, ως ένα από τα τελευταία απομεινάρια του εθνικού πλούτου και από τότε ο Ναός είναι τουριστικό θέρετρο. Παρόλα αυτά είναι καθ’ όλα ένας πλήρη εν ενεργεία Ναός Σαολίν.

Στο Ναό σήμερα ακολουθείται μια πολύ αυστηρή σωματική αγωγή κατάρτισης, που εφαρμόζεται εδώ και 1500 χρόνια. Οι μοναχοί όμως δεν ασχολούμαστε όλοι μόνο με τις πολεμικές τέχνες. Κάποιοι κάνουμε καλλιγραφία, άλλοι ασχολούμαστε με την συγγραφή και άλλοι με τη ζωγραφική. Κοινό σημείο όλων των μοναχών είναι ότι μελετάμε το βουδιστικό Τσαν με στόχο την εσωτερική φώτιση.

Υπάρχουν δύο τάγματα μοναχών στο Ναό. Το ένα είναι το τάγμα του Βούδα, που ασχολείται κατά κύριο λόγο με το βουδισμό και λιγότερο με το πολεμικό Κουνγκ Φου και το άλλο τάγμα ονομάζεται Σαολίν Γου Σανγκ - οι λεγόμενοι «μάχιμοι μοναχοί Σαολίν» και ασχολείται κατά κύριο λόγο με το πολεμικό Κουνγκ Φου.

Τι εννοούμε όταν λέμε Σαολίν Κουνγκ Φου; Είναι ένα ενιαίο σύστημα ή διαφορετικά στυλ που σχηματίζουν μια οικογένεια; Χρειάζεται κάποιος να τα μάθει όλα, ή πρέπει να εξειδικευθεί σε κάποιο συγκεκριμένο στυλ;

Η έκφραση Σαολίν Κουνγκ Φου, είναι αρχικά ένας όρος από την καθημερινή πρακτική του βουδισμού Τσαν. Ο όρος αυτός αναφέρεται στην έννοια της ανάθεσης ενός καθήκοντος που ορίζεται σε έναν μοναχό στο Ναό. Κάθε μοναχός έχει καθημερινά ένα καθήκον να διατελέσει, το οποίο αποτελείται από την μελέτη του Βουδισμού Τσαν, τον διαλογισμό και την κατάρτιση στις πολεμικές τέχνες. Οι πολεμικές τέχνες είναι μόνο ένα μέρος του καθημερινού καθήκοντος Κουνγκ Φου, ενός μοναχού Σαολίν.

Οι πολεμικές τέχνες Σαολίν έχουν δύο κατηγορίες. Η μία είναι τα συστήματα που δημιουργήθηκαν εντός τις πύλες του ναού και η άλλη τα συστήματα που προήλθαν από έξω αλλά αναπτύχθηκαν μέσα.

Δεν χρειάζεται να τα μάθει κάποιος όλα. Π.χ. η σημερινή γενιά Σαολίν μαχητών διδάσκεται έναν κορμό 10 άοπλων φορμών, διαφορετικών από την προηγούμενη γενιά. Ωστόσο ο σκοπός είναι πάντα μια ισορροπημένη γνώση σε κάθε είδους τεχνικές μακρινής ή κοντινής απόστασης μαζί με ενεργειακές ασκήσεις (Τσι Κουνγκ) και διαλογισμού για την ενδυνάμωση τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος.

Εκτός από φόρμες και ασκήσεις ευλυγισίας, στο Σαολίν Κουνγκ Φου διδάσκεται και πρακτική αυτοάμυνα;

Στα Ταολού (φόρμες) του Ναού Σαολίν υπάρχουν δύο πλευρές. Η μία πλευρά του Ταολού αναπτύσσει την αντοχή, την ταχύτητα, την δύναμη, την έκρηξη και τέλος τις στάσεις που περιέχει. Η άλλη πλευρά, κάθε μία ξεχωριστή τεχνική του Ταολού, αναπτύσσει την πολεμική ικανότητα. Υπάρχουν όμως και δύο ολοκληρωμένα ξεχωριστά συστήματα στο Ναό, που αναπτύσσουν την πολεμική ικανότητα. Το ένα είναι το Σαολίν Τσινά (Qin Na) “αρπάζω, κρατάω και ελέγχω” και το άλλο είναι οι 36 συνδυασμοί άμεσης μάχης των Σαολίν.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη χρησιμότητα των ΠΤ στον σύγχρονο κόσμο;

Σαφέστατα σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η καθιστική ζωή συνδυασμένη με την τρομερή πίεση του άγχους του φρενιτιώδους ρυθμού της ζωής, τα οφέλη είναι τεράστια. Εκτός από την υγεία και τα σωματικά οφέλη, μας «οπλίζει» με δυνατή αυτοπεποίθηση, ηρεμία και διαύγεια πνεύματος που μπορούμε να το δούμε σαν αποτέλεσμα στην καθημερινότητά μας. Πάνω απ’ όλα είναι όμως πολεμική τέχνη με εφαρμογές και ένα πολύ ευρύ φάσμα τεχνικών και φορμών, δηλαδή σειρές κινήσεων, με όπλα ή χωρίς που καθιστά τον ασκούμενο έναν άψογο μαχητή πολεμικών τεχνών. Ωστόσο επειδή οι Π.Τ. γενικότερα έχουν και μια γεύση «πνευματικού δρόμου», αυτό που θα έλεγα ότι λείπει, είναι το ήθος και η ανιδιοτέλεια του σκοπού, πράγμα που οδηγεί πολλές φορές στην εκμετάλλευση και τον αποπροσανατολισμό των μαθητών από το αληθινό πνεύμα του Κουνγκ Φου. Πριν ασκηθεί κάποιος στις πολεμικές τέχνες πρέπει να καλλιεργήσει πρώτα την αρετή μέσα του και μετά να αρχίσει να μαθαίνει τις διάφορες τεχνικές. Αυτό επιτυγχάνεται έχοντας σαφή γνώση του τι έχει να κάνει και γιατί.

Επειδή στη Δύση υπάρχει πολύ μεγάλη μυθολογία γύρω από το θέμα, θα ήθελα να σας κάνω κάποιες «δύσκολες» ερωτήσεις, ώστε να ξεκαθαριστούν μερικά ζητήματα για τους αναγνώστες μας. Μετά την καταστροφή του Ναού, πώς διασφαλίστηκε η συνέχιση της αυθεντικής γενεαλογίας και γνώσης του Κουνγκ Φου; Υπάρχει εκεί αυθεντικό Κουνγκ Φου ή όλα γίνονται μόνο για τουριστικούς σκοπούς;

Οι ηθικές αξίες του βουδιστικού Τσαν προστάτεψαν και διατήρησαν το Σαολίν Κουνγκ Φου αυθεντικό και η μέχρι σήμερα προστασία και διάδοσή του οφείλεται στους ίδιους του μοναχούς Σαολίν. Ο Ναός Σαολίν καταστράφηκε πολλές φορές στο παρελθόν και μαζί του χάθηκαν βιβλία και πολλά αρχαία κείμενα, αλλά ποτέ δεν χάθηκε το άσβεστο πνεύμα και η μνήμη των μοναχών και ιερέων, που φύλαξαν μέσα τους την γνώση και την πρακτική του Σαολίν Γου Κουνγκ. Αυτή η γνώση κρατήθηκε με ταπεινότητα και αυτοθυσία, αναλλοίωτη μέσα στις ταραγμένες εποχές τις Κίνας για τόσους αιώνες μέχρι σήμερα. Αυτήν την γνώση την κρατούν και σήμερα οι ιερείς και οι μοναχοί του Ναού, διανεμημένη και μοιρασμένη βάσει της μοναστικής γενεαλογίας, ώστε όλοι μαζί να αποτελούν το σύνολο της γνώσης και έτσι να μην μπορεί κάποιος να την κρατά ή να την αλλοιώνει για προσωπικό του όφελος, κρατώντας ενδεχομένως την μοναδικότητα ή δήθεν μυστικά. Φυσικά το Κουνγκ φου εξελίχτηκε στην πάροδο των 1500+ χρόνων και συνεχίζει να εξελίσσεται από τους αρχιερείς Σαολίν, με τρόπο πάντα όμως που να διαφυλάσσει και να προστατεύει την παλαιά γνώση. Στον Ναό υπάρχουν δύο χρήσεις πρακτικής στις φόρμες, η δημόσια χρήση φορμών για τους κοσμικούς σπουδαστές και η μη δημόσια των μοναχών. Για τον λόγο αυτό, καμιά φορά βλέπουμε κάποιες διαφορές στα διάφορα στυλ, ειδικά σε αυτά που διδάσκονται στους 5ετής σπουδαστές. Το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που έχει η κουλτούρα μας και το παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχει στραφεί προς αυτήν, μας καθιστά πιο υπεύθυνους στην διασφάλιση της ακεραιότητας και ορθής διάδοσης της γνώσης αυτής.

Από όσο γνωρίζω, ο Ναός είναι μουσείο ανοιχτό στο κοινό. Πώς γίνεται να διδάσκονται εκεί οι πολεμικές τέχνες αφού (αν) είναι απλώς μουσείο;

Δεν είναι απλώς μουσείο, είναι κανονικός Ναός. Εκεί γίνονται βουδιστικές τελετές όπως επίσης διατηρούνται και χώροι εκπαίδευσης για τους δόκιμους μοναχούς Σαολίν. Είναι καθ’ όλα ένας πλήρη εν ενεργεία Ναός Σάολιν.

Έχω ακούσει ότι οι σχολές που υπάρχουν γύρω από τον Ναό είτε είναι ιδιωτικές σχολές με σκοπό το κέρδος και χωρίς ποιότητα στη διδασκαλία (ουσιαστικά για τους τουρίστες), είτε κρατικές, όπου διδάσκεται το διαγωνιστικό/σύγχρονο Γουσού και όχι το παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου. Ποια είναι η πραγματικότητα;

Στην Ντενγκ Φενγκ, στην πόλη που βρίσκεται κάτω από τον Ναό, υπάρχουν δυνατές σχολές που διοικούνται από διακεκριμένους μοναχούς Σαολίν, αλλά και επίσης πολύ καλές σχολές που διοικούνται από κοσμικούς. Αυτές οι σχολές είναι λίγες αλλά έχουν πάρα πολλούς Κινέζους σπουδαστές. Βέβαια υπάρχουν και πολλές σχολές που είναι περισσότερο φιλικές σε ξένους σπουδαστές, αμφιβόλου όμως ποιότητας και καθαρά εμπορικές. Αν κάποιος ξένος έλθει στην Ντενγκ Φενγκ αμέσως θα πέσουν πάνω του πολλοί «ενδιαφερόμενοι» να του διδάξουν... Πολλές φορές τέτοιοι δάσκαλοι παρουσιάζονται και ως μοναχοί. Γενικά στην Ντενγκ Φενγκ θα βρει κάποιος πάρα πολλές σχολές και θα έλεγα ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Στην Κίνα υπάρχει πολύ μεγάλη εκμετάλλευση γύρω από το όνομα Σαολίν αλλά αυτό έχει αρχίσει ήδη να διευθετείται από τον τωρινό πατριάρχη μας, σεβασμιότατο Σι Γιονγκ Σιν.

Πολλοί πιστεύουν ότι η ύπαρξη του Ναού και κυρίως ο ρόλος του στις πολεμικές τέχνες είναι ένας μύθος. Ποια είναι η αλήθεια και ποια η υπερβολή ή το ψέμα στις διηγήσεις για τον Ναό; Ποιος ο πραγματικός του ρόλος στην εξέλιξη των ΠΤ της Κίνας;

Η ιστορία του Ναού Σαολίν είναι επίσημα καταγεγραμμένη με απτές αποδείξεις και γεγονότα. Ο ρόλος του Ναού Σαολίν διαδραμάτισε ιστορικά γεγονότα και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Κίνας. Επηρέασε βαθιά τις πολεμικές τέχνες στην Κίνα και αυτό μπορεί να το διακρίνει κανείς από τον σεβασμό και την εκτίμησή του, από όλους τους ασκούμενους των πολεμικών τεχνών στην Κίνα.

Ποια είναι η σχέση του Σαολίν Κουνγκ Φου με τη θρησκεία; Χρειάζεται να γίνει κάποιος βουδιστής για να μαθητεύσει μέσα στον Ναό;

Το Σαολίν Κουνγκ Φου είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι διαποτισμένο από το βουδιστικό Τσαν γιατί από κει προήλθε. Αυτό το δυνατό και επικίνδυνο «όπλο» που λέγεται Σαολίν Κουνγκ Φου, δεν θα μπορούσε να κατέχεται από οποιονδήποτε που δεν έχει το σχετικό «ηθικό» υπόβαθρο. Θα ήταν σαν ένα επικίνδυνο «όπλο» να έπεφτε σε λάθος χέρια...

Οι ηθικές αξίες του βουδισμού Τσαν προστάτεψαν την ορθή χρήση του Σαολίν Κουνγκ Φου μέσα στους αιώνες, όπως και το ίδιο προστάτεψε την σοφία και αυτήν την γνώση να διατηρηθεί αναλλοίωτη μέχρι τις μέρες μας. Για αυτό θα ακούσουμε πολλούς μοναχούς να λένε ότι το Σαολίν Κουνγκ Φου και το Τσαν είναι ένα... Ωστόσο ο Ναός Σαολίν ανέκαθεν δεχόταν ανθρώπους από όλες τις θρησκείες και σήμερα ακόμα, στις σχολές του Ναού Σαολίν, μπορεί να βρει κάποιος άτομα διαφόρων θρησκειών που ασκούν την τέχνη Σαολίν.

Έτσι λοιπόν μπορεί κάποιος να ασκεί το Σαολίν καθαρά ως πολεμική τέχνη, κρατώντας το ζητούμενο επίπεδο κατάρτισης, αλλά καμία σχέση να μην έχει με το Βουδιστικό και το θρησκευτικό μέρος του. Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν απαιτείται από τον ασκούμενο να γίνει Βουδιστής. Ωστόσο ο σπουδαστής οφείλει να τηρεί τους βασικούς κανόνες της ηθικής, να μην είναι εριστικός, να μην προκαλεί και η συμπεριφορά του να είναι ηθικά άξιος της τέχνης που μαθαίνει.

Στις σχολές που λειτουργούν κατά τόπους σε διάφορες χώρες, υπάρχει πάντα το πρόβλημα με τη θρησκεία. Γίνεται προσηλυτισμός στις σχολές και κινδυνεύει κάποιος να αλλάξει τη θρησκεία του για να μάθει Κουνγκ Φου;

Μπορεί να το δει κάποιος σαν πνευματικό μονοπάτι όχι απαραίτητα ανταγωνιστικό με την θρησκεία του αλλά συμπληρωματικό. Το να ασκεί κάποιος το σώμα και το πνεύμα του με έναν ενδεδειγμένο τρόπο δεν αποτελεί παρεκτροπή από την θρησκεία που ανήκει. Αν ήταν έτσι όλες οι πολεμικές τέχνες θα ήταν παραθρησκευτικές ομάδες. Δεν χρειάζεται να αλλάξει θρησκεία κάποιος για να κάνει Κουνγκ Φου. Το βουδιστικό Τσαν αναφέρει ότι όλα τα μονοπάτια οδηγούν στον μεγάλο δρόμο και δεν υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι προς τη φώτιση. Όλες οι θρησκείες οδηγούν στον μεγάλο δρόμο. Να ασκείται λοιπόν τη θρησκεία σας με αγάπη και να ακολουθείται την πίστη σας. Δεν χρειάζεται να την αλλάξετε για το Κουνγκ Φου.

Είναι γνωστό ότι στο Σαολίν Κουνγκ Φου η εξάσκηση φτάνει πολλές φορές στα άκρα από σωματικής άποψης. Γιατί γίνεται αυτό; Μπορεί να βλάψει την υγεία του ασκούμενου, προσδοκώντας σε κάποια άλλα οφέλη;

Πράγματι η κατάρτιση που απαιτείται είναι πολύ αυστηρή και σκληρή, ωστόσο μια τέχνη που έχει αντέξει για 1500 χρόνια πως θα μπορούσε να είναι επιβλαβής και ατελείς; Ο δάσκαλοι του Ναού Σαολίν διοικούν έναν απίστευτο μεγάλο αριθμό σπουδαστών, χωρίς κανένα κρούσμα σοβαρού τραυματισμού. Το Σαολίν Κουνγκ Φου προσδοκεί στην υγεία και ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος. Σαν εξισορρόπηση της σκληρής εξάσκησης υπάρχουν Τσι Κουνγκ και μαλακές ασκήσεις που σκοπό έχουν να θεραπεύσουν την κούραση και την εξάντληση και να ανακτήσουν την λεγόμενη «διασπορά της ενέργειας». Αυτό τον σκοπό έχουν και οι φόρμες Μιέν Τσουάν – «γροθιά του βαμβακιού Σαολίν»....

Οι ομάδες Σαολίν που κάνουν παραστάσεις ανά τον κόσμο είναι αυθεντικές;

Υπάρχουν παραστάσεις όπως το “Weel of Life” που έγιναν κατ’ εντολή του σημερινού πατριάρχου του Ναού Σαολιν σεβασμιότατου Σι Γιόνγκ Σιν, όπως και κάποιες άλλες που προέρχονται μέσα από το Ναό. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες σχολές που κάνουν παραστάσεις χωρίς απαραίτητα την έγκριση του Ναού.

Ποια συμβουλή έχετε να δώσετε στους νέους που κάνουν ΠΤ;

Τα πράγματα είναι απλά και η μόνη προϋπόθεση που απαιτείται είναι ένας δάσκαλος με γνώση και υπευθυνότητα αυτού που διδάσκει. Οι υποψήφιοι μαθητές οφείλουν να είναι πολύ υπεύθυνοι και αυστηροί στην επιλογή του δάσκαλου τους. Πριν καταθέσουν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους προς αυτόν, να επισκεφθούν το μάθημα τόσο των αρχαρίων όσο και των προχωρημένων της σχολής, ώστε να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα για το τι μπορεί να τους προσφερθεί. Αν νιώσουν στην καρδιά τους ότι αυτό θέλουν, από κει και έπειτα πρέπει πραγματικά να αφιερωθούν με πίστη και αφοσίωση στα χέρια του δασκάλου. Αν ο μαθητής ασκεί καθημερινά Κουνγκ Φου με ενδιαφέρον και όρεξη, τα οφέλη δεν θα αργήσουν να έρθουν, φυσικά και αυθόρμητα.

Πείτε μου λίγα λόγια για τον δάσκαλο που διδάσκει στην Ελλάδα. Ποια είναι η γνώση και η εμπειρία του, ποια η θέση και ο τίτλος του στον Ναό και πώς τα αποκόμισε; Ως τι λειτουργεί η σχολή στην Ελλάδα; Είναι παράρτημα του Ναού ή τι άλλο;

Ο Μιάο Ντιέν σπούδασε αρχικά κοντά σε έναν διακεκριμένο δάσκαλο με βαθιά γνώση και μεγάλη ιστορία στο Σαολίν Κουνγκ Φου. Μετά τον θάνατο του δασκάλου του συνέχισε να σπουδάζει στις σχολές του Ναού, κάτω από την επίβλεψη και την αγκαλιά μεγάλων ιερέων του Ναού Σαολίν αποκομίζοντας γνώση που δύσκολα κανείς, μπορεί να διδαχτεί... Τον πρωτοείδα σε ένα φεστιβάλ Σαολίν και με εξέπληξε ο ζήλος, η αγάπη και η ικανότητά του, (ήταν ήδη πολύ ισχυρός στο Σαολίν Κουνγκ Φου). Τον κάλεσα προσωπικά στον μεγάλο Ναό Φα Ουάνγκ και τον πήρα υπό την προστασία μου. Η κατανόηση του Τσαν, η εμβάθυνσή του στο Κουνγκ Φου και η καλή του καρδιά, τον έκανε ξεχωριστό ανάμεσα στους άλλους σπουδαστές. Έμεινε στον Ναό κοντά μου έξι εσώκλειστα χρόνια ακολουθώντας πιστά τις διδασκαλίες. Σήμερα είναι ένας μάχιμος μοναχός, «απόστολος Σαολίν» και ιδρυτής της σχολής «H Πηγή του Νεαρού Δάσους» στην Ελλάδα. Η συνεισφορά του στην διάδοση του Σαολίν Γου Κουνγκ είναι μεγάλη και έχει την αμέριστη συμπαράστασή και βοήθεια του Ναού Σαολίν και από μένα προσωπικά. Ευελπιστώ ότι το έργο του σύντομα θα αναγνωριστεί από τους Έλληνες λάτρεις του Κουνγκ Φου.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".