Menu
A+ A A-

Η παράδοση Σαολίν 少林相传 (Shàolín xiāng chuán)

shaolin-traditionindexΟι εκδόσεις Shaolin Press είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την κυκλοφορία της ψηφιακής έκδοσης: "Η Παράδοση Σαολίν - Το χρονικό μιας αρχαίας κληρονομιάς" του δάσκαλου και συγγραφέα Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān). Μια ψηφιακή έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους (Link) αλλά και αρκετά βίντεο.

Το νέο βιβλίο του δασκάλου Μιάο Ντιέν της 36ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν, είναι ένας ύμνος στην παράδοση του Σαολίν Κουνγκ Φου που εξιστορεί γεγονότα και πρόσωπα που έγραψαν με χρυσά γράμματα την ένδοξη ιστορία του μοναστηριού Σαολίν, στις ταραγμένες εποχές των διαφόρων δυναστειών της Κίνας έως σήμερα.

Για το βιβλίο αυτό υπογράφουν-εγκρίνουν οι μοναχοί:

Ο ηγούμενος της αρχαίας μονής Φα Ουάνγκ 法王寺 (Fǎ wáng sì), ο σεβάσμιος Γιάν Φο 延佛 (Yán fó) της 34ης γενεάς ανώτατων δασκάλων Σαολίν.

O ιερέας και δάσκαλος του συγραφέα, Χανγκ Τζουίν 恒君 (Héng jūn) της 35ης γενεάς μοναχών Σαολίν, ένας από τους 18 Λούοχαν του μοναστηριού Σαολίν.

Ο ιερέας Ντε Γιάνγκ 德杨 (Dé yáng) της 31ης γενεάς μοναχών Σαολίν - ένας από τους 18 φύλακες του μοναστηριού Σαολίν, πρώην επικεφαλής εκπαιδευτής των μάχιμων μοναχών Σαολίν.

Ο ιερέας Γιάν Λου 延虏 (Yán lǔ) της 34ης γενεάς μοναχών Σαολίν - ένας από τους 18 φύλακες του μοναστηριού Σαολίν, πρώην επικεφαλής εκπαιδευτής των μάχιμων μοναχών Σαολίν.

Ο δάσκαλος Γιάν Κάι 延凯 (Yán kǎi) της 34ης γενεάς μοναχών Σαολίν.

Στο βιβλίο αυτό συμμετείχαν ο ιερέας Ντε Γιάνγκ και ο "αδερφός" Μιάο Τζιέ 妙杰 (Miào jié).

master_shi_de_yang_-_shi_miao_dianmaster_shi_miao_dian_-_shi_de_yangmaster_shi_miao_dian_-_shi_heng_jun

master_shi_yan_fo_-_shi_miao_dian

master_shi_heng_jun_-_shi_miao_dianmaster_shi_yan_lu_-_shi_miao_dian

master_shi_yan_kai-_shi_miao_dianmaster_shi_miao_dian_-_shi_yan_kai

Περίληψη:

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας ιστορίας της μονής Σαολίν, οι γενεές των μάχιμων μοναχών έχουν γίνει διάσημες για τα επιτεύγματά τους, ενώ οι μεγάλες μάχες τους για το κινεζικό έθνος και για τη δικαιοσύνη γράφτηκαν ανεξίτηλα στην κινεζική ιστορία. Πολλές άξιες ενέργειες των μάχιμων μοναχών Σαολίν έχουν τη φωτεινή σελίδα τους στην κινεζική ιστορία. Οι 13 κονταροφόροι μοναχοί Σαολίν, που βοήθησαν τον αυτοκράτορα της δυναστείας Τανγκ 唐朝 (Táng 618 - 907), συνέβαλαν ουσιαστικά στο ξεκίνημα της πιο ένδοξης δυναστείας στην ιστορία της Κίνας και σήμερα είναι μυθικοί ήρωες.

Στη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ 明朝 (Míng 1368 - 1644) διαπρεπείς μοναχοί, πήγαν στα κινεζικά σύνορα και στάθηκαν αντιμέτωποι στους Ιάπωνες εισβολείς. Αυτά και πολλά άλλα ανδραγαθήματα έδωσαν στο μοναστήρι Σαολίν και τους ήρωες της, μια εξέχουσα θέση και άξια σε όλο τον κόσμο. Οι κονταροφόροι - μάχιμοι μοναχοί ουσιαστικά ήταν η πρώτη ένοπλη ομάδα που οργανώθηκε από τη μονή Σαολίν για την προστασία του ιδίου καθώς και όλης της κινεζικής κοινωνίας από τις διάφορες αναταραχές που την απειλούσαν.

"Υπερασπιστές του κράτους και προστάτες του λαού"
Αυτοκράτορας Ουάν Λι 万历帝 (Wàn lì dì 1563 - 1620)

Πηγές:

* Χειρόγραφες σημειώσεις - ντοκουμέντα, του μοναχού και δασκάλου Λιάνγκ Τσε (Liang Che).

* Αρχεία της μονής Σαολίν

* Εγκυκλοπαίδεια Σαολίν του δάσκαλου Ντε Τσιάν 德虔 (Dé qián 1943 - 2008).

* Βοήθεια από τον δάσκαλο Ντε Γιάνγκ 释德扬 (Dé yáng) της 31ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν.

* Αρχεία του Στρατιωτικού Ουάν Μπιάο 万表 (Wàn biǎo 1498 - 1556), αντιπρόεδρο της "Επικεφαλής στρατιωτικής επιτροπής της περιοχής Ναν Τζινγκ".

* Ιστορικές αναφορές από τον γεωγράφο-ιστορικό Τζενγκ Ζούο Τσανγκ 郑偌曾 (Zhèng ruò céng 1505 - 1580) που έγραψε μια λεπτομερή ιστορία του 16ου αιώνα με τίτλο "Ο μοναστικός στρατός· πρώτη νίκη".

Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί στα Ελληνικά - Κινέζικα και Γερμανικά - Κινέζικα.

Δείγμα της ψηφιακής έκδοσης "Η Παράδοση Σαολίν" διατίθεται εδώ.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".