Menu
A+ A A-

Διεθνής Κατασκήνωση Σαολίν Κουνγκ Φου

CAMP ANNOUNCMENT final 4

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Διεθνής Κατασκήνωση Σαολίν Κουνγκ Φου 国际少林功夫沙龙 που διεξήχθη στην Αίγινα κατά το χρονικό διάστημα 10 έως και 15 Απριλίου 2017. Το πρόγραμμα διδασκαλίας ήταν ανάλογο του αντίστοιχου προγράμματος του ναού Σαολίν.

Η εξάσκηση ξεκινούσε νωρίς το πρωί, με την πρώτη προπόνηση να περιλαμβάνει τρέξιμο, διατάσεις, αξιοσημείωτες ενεργειακές ασκήσεις Τσι Κουνγκ (Shaolin Qi Gong), καθώς και διαλογισμό με τον αρχιερέα Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 (Shì héng jūn). Ακολουθούσε πρωινό και σύντομη ανάπαυση έως την δεύτερη προπόνηση, δίωρης διάρκειας, αφιερωμένη στην διδασκαλία της δυναμικής μορφής Λούοχαν Σίμπα Σόου (Luohan Shiba Shou) “Τα 18 χέρια του Διαφωτισμένου”, με τον δάσκαλο Σι Μιάο Ντιέν 释妙滇 (Shì miào diān). Με το πέρας της εξάσκησης ακολουθούσε συχνά ένα απολαυστικό κολύμπι στην θάλασσα, ιδανικό για να προσφέρει την αναγκαία ξεκούραση, πριν το φαγητό. Άφθονος χρόνος για ύπνο και ξεκούραση έως τις 5μμ, όπου και ακολουθούσε - η τρίτη κατά σειρά - προπόνηση με τον δάσκαλο Μιάο Ντιέν. Οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου μέσω της μορφής Τα Τονγκ Μπέι Τσούι (Da Tong Bei Chui) ‘Το σφυροκόπημα ανάμεσα στα χέρια”, που σε “ταξίδευε” πίσω στον 12ο αιώνα και τον παραδοσιακό τρόπο εξάσκησης των μοναχών Σαολίν. Ακολουθούσε σύντομη ξεκούραση και διατροφικά πλούσιο βραδινό, ικανό να βοηθήσει στην αναπλήρωση της σωματιδιακής ενέργειας που αφειδώς “σπατάλησαν” οι συμμετέχοντες. Στο τελευταίο μάθημα της ημέρας ο μεγάλος δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν αποκάλυψε τον ορθό και ολοκληρωμένο τρόπο διαλογισμού καθώς και αποθεραπείας, ανανεώνοντας-δυναμώνοντας ενεργειακά τα σώματα των ασκούμενων και εξασφαλίζοντας έναν πλήρως αναζωογονητικό ύπνο. Θετικό σημάδι η ανεξάντλητη ενέργεια των μαθητών μας κατά την επόμενη ημέρα.

Την τελευταία μέρα, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής και ακολούθησαν μια σειρά από φωτογραφίες με τους δασκάλους, όπως και με τα μέλη των αποστολών από Γαλλία, Ρωσία και Ελλάδα. Γάλλοι, Ρώσοι, Έλληνες, Κορεάτες, Λιβανέζοι και Ιάπωνες συνέθεσαν μία πολυπολιτισμική Βαβέλ ενωμένη κάτω από την εμπνευσμένη διδασκαλία των δασκάλων μας.

Η απόδοση από την Κινεζική γλώσσα γινόταν ταυτόχρονα, από ειδικευμένους μεταφραστές, στην Ελληνική γλώσσα (Alexandra Pappa), στην Γαλλική (Ying-Hui Garnier) καθώς επίσης στην Ρωσική (Nonna Jioeva) και στην Αγγλική (Angelos Kypraios).

Η επιτυχία που γνώρισε σε όλα τα επίπεδα οργανωτικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό, καθώς και η καταλυτικά αμφίδρομη πολιτισμική προσέγγιση των ανθρώπων που έλαβαν μέρος, μας προτρέπει πιεστικά να σχεδιάζουμε αναλυτικά την 2η Διεθνή κατασκήνωση στο ίδιο πανέμορφο μέρος και υπό την διδακτική εγκυρότητα του μεγάλου δασκάλου Σι Χανγκ Τζουίν.

1 aigina2 aigina3 aigina4 aigina5 aigina6 aigina7 aigina8 aigina9 aigina10 aigina11 aigina12 aigina13 aigina14 aigina15 aigina16 aigina

 

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".