Menu
A+ A A-

Παράσταση Ο φύλακας / προστάτης της μονής Σαολίν

17ps18ps-19ps-20ps-21ps-22ps-Η "Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν" 希腊少林寺俗家弟子武术会 υπό τον δάσκαλο Σι Μιάο Ντιέν 释妙滇 (Shì miào diān), στο πλαίσιο συμπλήρωσης 10 ετών λειτουργίας και σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Στρατή Πανούριο, επαναδιασκευάσαν την θεατρική παράσταση “Ο φύλακας-προστάτης της μονής Σαολίν 紧那罗王”.

Το όλο εγχείρημα έλαβε την πλήρη στήριξη του μεγάλου δασκάλου Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 (Shì héng jūn).

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Βέμπο η παράσταση “Ο φύλακας-προστάτης της μονής Σαολίν” 紧那罗王. Ο σκοπός καθαρά φιλανθρωπικός καθώς τελούσε υπό την αιγίδα του ιδρύματος Χατζηκώνστα και τα έσοδα των εισιτηρίων προσφέρθηκαν για τις ανάγκες των παιδιών του ιδρύματος.

Η προσπάθεια ξεκίνησε ένα και πλέον μήνα πριν όταν αποφασίσαμε την πραγματοποίηση μιας παράστασης Σαολίν. Τα εμπόδια που είχαμε να υπερβούμε πολλά. Σε μια περίοδο που παντού “οι παλμοί της εξάσκησης” μειώνονται, ανταποκρινόμενοι στα μέσα στο καλοκαιριού που διανύουμε. Εμείς αντί της παραλίας επιλέξαμε τη σχολή. Οι προπονήσεις συνεχείς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να υπερβαίνει τους τριάντα πέντε και πλέον βαθμούς. Πολλοί μαθητές - καθώς και γονείς - τροποποίησαν τον καλοκαιρινό τους προγραμματισμό με σκοπό να δηλώσουν το παρών.

Σε ένα γεμάτο θέατρο όλα πήγαν κατ΄ ευχήν. Ο μεγάλος δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν ενθουσιασμένος από την όλη προσπάθεια μας έλαβε προσωπικά μέρος παρουσιάζοντας την ενεργειακή άσκηση Πα Ντουάν Τζιν “Τα οκτώ κομμάτια μεταξιού” εντυπωσιάζοντας όλους μας. Η παράσταση παρά τη μεγάλη της διάρκεια - και χωρίς διάλειμμα - κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέσω της περίτεχνης δόμηση της εκ μέρους του δασκάλου μας Σι Μιάο Ντιέν και του σκηνοθέτη Στρατή Πανούριο καθώς και των μηνυμάτων που επιχείρησε να περάσει. Η αισθαντική αφήγηση του Στρατή Πανούριου να διαπερνά την κίνηση, η μουσική διεύθυνση του Παύλου Κερασίδη αρμονικά δεμένη στο σύνολο, καθώς και η Κινέζα αφηγήτρια Χούι Χουάνγκ συνέβαλαν δραστικά στην ολοκληρωμένη εικόνα της παράστασης.

Οι μαθητές μας μικροί και μεγάλοι, οι εκπαιδευτές μας καθώς και οι δάσκαλοι επέδειξαν υψηλή κατάρτιση αποτέλεσμα πολλής, επίμονης και επίπονης εξάσκησης. Ανταμοιβή μας το πλατύ και ζεστό χαμόγελο του μεγάλου δασκάλου, ο ενθουσιασμός των Κινέζων προσκεκλημένων μας και πέρα από όλα το ζεστό και παρατεταμένο δικό σας χειροκρότημα!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάθε κρίκο της αλυσίδας που συνέβαλε για τη θεατρική παράσταση "Ο φύλακας-προστάτης της μονής Σαολίν". Σεβόμενοι τόσο τους μαθητές μας που έλαβαν μέρος όσο και τους προσκεκλημένους δασκάλους που τροποποίησαν προς τιμήν μας το καλοκαιρινό - επαγγελματικό τους πρόγραμμα με σκοπό να δηλώσουν το παρών καθώς και όλους του θεατές που μας στήριξαν για άλλη μια φορά. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ευχαριστούμε θερμά τον δάσκαλο Άγγελο Φασόη για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας χάρισε!!!

1ps2ps3ps4ps5ps6ps7ps10ps8ps11ps14ps15ps12ps16ps23ps24ps25ps13ps26ps9ps27ps28ps29ps30ps32ps33ps34ps31ps

 

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".