Menu
A+ A A-

Επιστροφή από Κίνα 2014

Fa wang templeΜια ομάδα 16 ατόμων από την Ελληνική Σχολή Κουνγκ Φου, "Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν", υπό την επίβλεψη του δασκάλου Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān), ταξίδεψε στην Κίνα από τις 2 έως τις 26 Αυγούστου. Φιλοξενήθηκε τρεις εβδομάδες στην αρχαία μονή Φα Ουάνγκ 法王寺 (Fǎ wáng sì) ακολουθώντας το πλήρες μοναστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κανόνων του μοναστηριού. Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού οδοιπορικού διδάχτηκαν τις άοπλες μορφές Φο Χαν Σόου 佛韩手 (Fú hán shǒu) "Το χέρι του Βούδα", Ρόου Τσουάν 柔拳 (Róu quán) "Η εύπλαστη γροθιά" και την ένοπλη μορφή Φενγκ Μο Ντουάν Κουίν 疯魔短棍 (Fēng mó duǎn gùn) "To κοντό κοντάρι δαίμονας".

Επισκεπτόμενοι τον ιερό χώρο της μονής Σαολίν δάσκαλος και σπουδαστές συνάντησαν τον ιερέα Γιάν Άο 延奥 (Yán ào), τον ιερέα Χανγκ Τζουίν 恒君 (Héng jūn), καθώς και τον ιερέα Ντε Γιάνγκ 德扬 (Dé yáng).

Shaolin temple master Shi Yan AoΤην Κυριακή 10 Αυγούστου, ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν κάλεσε τον ιερέα Γιάν Άο ώστε να τον γνωρίσουνε οι σπουδαστές. Ο ιερέας καλωσόρισε με μεγάλη θέρμη τους Έλληνες σπουδαστές στο μοναστήρι Σαολίν και τους μίλησε για το αξιόλογο έργο του δασκάλου  Μιάο Ντιέν, καθώς και για την παραδοσιακή πρακτική Σαολίν. Τέλος αφού ρώτησε τους σπουδαστές αν έχουν πάρει πρωινό τους κάλεσε να γευματίσουν μαζί του (ώρα συνάντησης η έκτη πρωινή). Μετά από μια αναμνηστική φωτογραφία, ευχήθηκε καλή διαμονή και αποχώρισε για τσάι στο ταπεινό δωμάτιό του εντός της μονής, με το δάσκαλο Μιάο Ντιέν.

Song shan master Shi Heng JunΚατά την διάρκεια της ίδια μέρας (Κυριακή 10 Αυγούστου), ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν υποδέχτηκε στην μονή Σαολίν την Ελληνική αποστολή οδηγώντας την στην τοποθεσία της παλαιάς του σχολής, μόλις 800 περίπου μέτρα μακριά από το μοναστήρι. Εκεί έδειξε στο δάσκαλο Μιάο Ντιέν τα δέντρα, που είχε ο ίδιος φυτέψει δεκαπέντε χρόνια πριν, να κοσμούν την αυλή. Ακολούθησε αναμνηστική φωτογραφία του δασκάλου Χανγκ Τζούιν με τους μαθητές.

Shaolin temple master Shi De YangΤην Κυριακή 17 Αυγούστου ο δάσκαλος Ντε Γιάνγκ καλωσόρισε με ιδιαίτερη θέρμη τους Έλληνες σπουδαστές στο μοναστήρι Σαολίν. Ο δάσκαλος Ντε Γιάνγκ φανερά συντετριμμένος από την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του και παρά το πένθος του, μετά το κάλεσμα του δασκάλου Μιάο Ντιέν ταξίδεψε από την πόλη Τζενγκ Τσόου 郑州 (Zhèng zhōu), στην μονή Σαολίν για την συνάντηση αυτή. Ο μεγάλος δάσκαλος τους υποδέχτηκε στο γραφείο του εντός της μονής Σαολίν. Τέλος φωτογραφήθηκε μαζί τους και τους ευχήθηκε καλή διαμονή. Αξιοσημείωτο γεγονός η παρατήρηση του δασκάλου για το από καρδιάς χαμόγελο που ακτινοβολούσε προς το πρόσωπό του το σύνολο των μαθητών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ψυχή μας για τον δάσκαλο και την ευγενική χειρονομία του.

Στις 18 Αυγούστου και έπειτα από έγκριση του δασκάλου Χανγκ Τζουίν, η Ελληνική αποστολή συμμετείχε σε φωτογράφιση για την κινέζικη εφημερίδα Chinadaily με τίτλο "Ξένοι ζουν το όνειρο του Κουνγκ Φου στην επαρχία Χο Ναν".

Guang xiao temple master Shi Heng JunΤο Σάββατο 23 Αυγούστου ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν υποδέχτηκε την Ελληνική αποστολή στην πόλη Τζενγκ Τσόου όπου και συνάντησαν Κινέζους μαθητές και δασκάλους. Σε ένα πολύ όμορφο κλίμα οι κινέζοι σπουδαστές παρουσίασαν Τσι Κουνγκ 气功 (Qì gōng) "Καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας" και οι Έλληνες σπουδαστές ανταπόδωσαν με Σαολίν Κουνγκ Φου. Ακολούθησαν ομαδικές φωτογραφίες Κινέζων και Ελλήνων σπουδαστών και δασκάλων. Αργότερα ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν οδήγησε την ομάδα στην μονή Κουάνγκ Σιάο 广孝寺 (Guǎng xiào sì) όπου και είναι ηγούμενος. Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν σε μια ομιλία του, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους σπουδαστές, δασκάλους και ασκούμενους σε άλλες κινέζικες πολεμικές τέχνες, τον δάσκαλο και μαθητή του Μιάο Ντιέν επισημαίνοντας το αξιόλογο έργο που επιτελεί στην Ελλάδα καθώς και το επίπεδο της σχολής του.

Αφού γευμάτισαν όλοι μαζί στην τραπεζαρία της μονής ακολούθησε ένα πολιτιστικό - αθλητικό γεγονός. Κινέζοι και Έλληνες σπουδαστές καθώς και ασκούμενοι μαθητές και δάσκαλοι άλλων κινεζικών τεχνών, παρουσίαζαν ο ένας μετά τον άλλων κινέζικες παραδοσιακές μορφές. Μερικές από τις μορφές που παρουσιάστηκαν ήταν: Σαολίν Τσι Κουνγκ 少林气功 (Shàolín qì gōng) "Καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας", Τσι Κουνγκ 气功 (Qì gōng) "Καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας", Μπα Τζι Τσουάν 八极拳 (Bā jí quán) "Η γροθιά των οκτώ ακροτήτων", Τάι Τζι Τσουάν 太极 (Tài jíquán) "Η γροθιά του μεγάλου έσχατου", Πα Κουά Τσανγκ 八卦掌 (Bāguà zhǎng) "Η παλάμη των οκτώ τριγράμμων". Οι Έλληνες σπουδαστές παρουσίασαν τις μορφές του Σαολίν Κουνγκ Φου: Τσι Τι Τσουάν 集体拳 (Jítǐ quán) "Η συλογική γροθιά", Τσι Σινγκ Τσουάν 七星拳 (Qī xīng quán) "Η γροθιά των 7 αστέρων" ή "Η γροθιά της μεγάλης Άρκτου", Χου Τσουάν 虎拳 (Hǔ quán) "Η γροθιά της Τίγρης", Λουόχαν Σίμπα Σόου 罗汉十八手 (Luóhàn shíbā shǒu) "Τα 18 χέρια του διαφωτισμένου" και Φο Χαν Σόου 佛韩手 (Fú hán shǒu) "Το χέρι του Βούδα". Οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν από το επίπεδο των Ελλήνων σπουδαστών τονίζοντας συγκεκριμένα στον δάσκαλο Χανγκ Τζουίν ότι δεν έχουν δε ποτέ τέτοιο επίπεδο από ξένους σπουδαστές.

DSC 8002Την Κυριακή 24 Αυγούστου η αποστολή έφθασε στο Πεκίνο με σκοπό να πάρει μέρος σε μια μικρή τηλεοπτική παρουσίαση με θέμα Έλληνες σπουδαστές και Κινεζικές πολεμικές τέχνες. Οι Έλληνες σπουδαστές παρουσίασαν Σαολίν Κουνγκ Φου σε πάρκο του Πεκίνο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Παρευρισκόμενοι του πάρκου χειροκρότησαν και θαύμασαν τους Έλληνες. Ακολούθησε συνέντευξη των δασκάλων Μιάο Ντιέν και Μιάο Ουέν στην CRI (中国国际广播电台 CHINA RADIO INTERNACIONAL). Να σημειωθεί το σημαντικό αυτό γεγονός αποτελεί πρωτοβουλία δύο μελών της Ελληνικής πρεσβείας του Πεκίνου και ταυτόχρονα μαθητών του δάσκαλου Μιάο Ουέν. Σκοπός τους ήταν να αναδείξουν και να διαδώσουν την προσπάθεια του δασκάλου Μιάο Ουέν.

Επιμέρους σημαντικά γεγονότα στα οποία αξίζει να αναφερθούμε είναι τα εξής:

Επίπονη και πολύωρη εξάσκηση – συχνά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες – στη μονή Φα Ουάνγκ, επί είκοσι μέρες. Ο βασικός και κυρίαρχος λόγος επίσκεψής μας.

Επίσκεψη στις παγόδες των μεγάλων δασκάλων (Τα Λιν), κοιμητήριο όπου "φιλοξενούνται" πολύ σημαντικοί δάσκαλοι Σαολίν. Εντυπωσιακές και δεσπόζουσες στο χώρο οι παγόδες των δασκάλων Φου Γιου 福裕 (Fú yù) και Σου Σι 素喜 (Sù xǐ).

Επίσκεψη στην λίμνη των πέντε δράκων, εντυπωσιακή δυστυχώς μόνο μετά από περίοδο έντονων βροχοπτώσεων.

Η καθιερωμένη επίσκεψη στη σπηλιά του Τα Μο, χώρος περισυλλογής και έμπνευσης.

Εξάσκηση στην ερημική παγόδα Τα Τα Σι, με την ιδιαίτερη ενέργεια του χώρου.

Επίσκεψη στη μονή Κουάνγκ Σιάο, καθώς και στο αστεροσκοπείο τη πόλης Ντενγκ Φενγκ. Επιβλητικό και το αρχαιότερο παγκοσμίως.

Ελεύθερος χρόνος των σπουδαστών για ψώνια τόσο στην Ντενγκ Φενγκ (είδη εξοπλισμού για τους πολεμιστές μας) καθώς και στο Πεκίνο για δωράκια σε φίλους και συγγενικά πρόσωπα.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 25 (26 ελέω Aeroflot) Αυγούστου, με συνολικό κόστος 1450 ευρώ.

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ ο δάσκαλός μας Μιάο Ντιέν, τόσο για την ακούραστη θέλησή του να μας διδάξει αρχαίες φόρμες Σαολίν, όσο για τον συνολικό σχεδιασμό του ταξιδιού. Πρόθεσή του ήταν να είναι όλοι οι μαθητές πλήρως ικανοποιημένοι από το ταξίδι.

Ιωάννης Καναβός,
Σπουδαστής Σαολίν και μέλος της Ελληνικής αποστολής στην Κίνα.
 
Shaolin gong fu 2DSCN0452Shaolin gong fu 3DSCN0459
 
 

 

 

 

Shaolin gong fu 1DSCN0539Shaolin gong fu 10DSCN0682

 

 

 

 

DSCN0692DSCN0730DSCN0703DSCN0715

 

 

 

 

DSCN0390DSCN0463DSCN0419DSCN0544

 

 

 

 

Δείτε δημοσιεύσεις από κινέζικες ιστοσελίδες στην αγγλική καθώς και στην κινέζικη γλώσσα, έπειτα από την κυκλοφορία της εφημερίδας Chinadaily με τίτλο "Ξένοι ζουν το όνειρο του Κουνγκ Φου στην επαρχία Χο Ναν".

http://www.chinadaily.com.cn

http://vip.people.com.cn

http://pic.gmw.cn

http://newpaper.dahe.cn

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".