Menu
A+ A A-

Επιστροφή από Κίνα

news1jpgΤον Ιούλιο του 2011 μια αποστολή από τη "Σχολή Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν" ταξίδεψε στην Κίνα στη μονή Σαολίν και τη μονή Φα Ουάνγκ, υπό την επίβλεψη του δασκάλου Σι Μιάο Ντιέν. Οι μαθητές της σχολής συνέχισαν την εκπαίδευσή τους μέσα στους τοίχους του μοναστηριού με ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 10 ωρών ημερησίως.

Η ομάδα του δασκάλου Σι Μιάο Ντιέν έδειξε ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση στην εξάσκηση, μην αφήνοντας να χαθεί κανένα μάθημα, συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της στους εξωτερικούς χώρους του ναού σε αντίξοες συνθήκες, ακόμα κι όταν άνοιξαν οι ουρανοί και ξέσπασε τρομακτική νεροποντή, προκαλώντας τον απίστευτο ενθουσιασμό μοναχών και σπουδαστών που τους χειροκροτούσαν και τους ενθάρρυναν. Εμπνευσμένοι από αυτό το παράδειγμα πολλοί ξένοι σπουδαστές ξαφνικά έμπαιναν ο ένας μετά τον άλλον στο μάθημα και συμμετείχαν και οι ίδιοι.

Ο δάσκαλος Σι Μιάο Ντιέν στη διάρκεια της παραμονής του στη μονή, δίδαξε τους Κινέζους εκπαιδευτές του μοναστηριού, Σαολίν Σιν Γι Πα, Σαολίν Τσιν Να και μια σπάνια μορφή του Ου Σινγκ Τσουάν. Δέχτηκε επίσης να διδάξει Γάλλους σπουδαστές κατόπιν εντολής του ναού. Η υπεύθυνη για τη λειτουργία της σχολής πολεμικών τεχνών της μονής, η Τζιν Λάο Σι (Jin Lao Shi) καθώς και οι εκπαιδευτές, εντυπωσιάστηκαν με τη μεθοδολογία διδασκαλίας του Μιάο Ντιέν.

Εκτός της εξάσκησης στο Κουνγκ Φου, οι Έλληνες σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν και με το πνευματικό περιεχόμενο του Σαολίν: ο αρχιερέας Σι Χανγκ Τζουίν τους επιφύλαξε μια έκπληξη. Μια ομάδα του δασκάλου Σι Μιάο Ντιέν με συνοδεία μοναχών και ιερέων, ταξίδεψε στη περιοχή Αν Γιάνγκ 安阳 (An Yang), με σκοπό να επισκεφτεί το μικρό μοναστήρι Λινγκ Τσουάν 灵泉寺 (Ling Quan Si), που συνδεόταν στα παλαιά χρόνια άμεσα με τη μονή Σαολίν και με τη ζωή του ερημίτη Ου Γιουίν Τσινγκ 吴云清 (Wu Yun Qing), γνωστός στην Κίνα και ως "Ο ηλικιωμένος αθάνατος". Απεβίωσε σε στάση διαλογισμού, το έτος 1998 σε ηλικία 160 ετών. Το δέρμα του έλιωσε πάνω στα οστά του με αποτέλεσμα να φαίνονται πολύ καθαρά σήμερα τα χαρακτηριστικά του.

news6news4news3news5

Επίσης έγινε η τιμή στους μαθητές - που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη συγκίνηση - να παραβρεθούν στις θρησκευτικές τελετές της μονής Σαολίν που συμμετείχε ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν, να συναντήσουν στο μοναστήρι τον ιερέα Σι Γιάν Άο και να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές του μοναστηριού Σαολίν, όπως είναι το ορφανοτροφείο.

Στο τέλος του ταξιδιού, μετά από έναν ιδιαίτερα συγκινητικό αποχαιρετισμό, οι σπουδαστές ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής και ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν επέστρεψε στο μοναστήρι Σαολίν, όπου παρέμεινε για ακόμα 15 μέρες μέχρι την επιστροφή του και πάλι στην Ελλάδα.

{phocagallery view=category|categoryid=4|limitstart=0|limitcount=0|detail=3|pluginlink=0|type=3}

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".