Menu
A+ A A-

Ο φύλακας-προστάτης της μονής Σαολίν 少林寺守卫 (Shàolínsì shǒuwèi)

jinnaluo11至十一年辛卯(1351年)三月二十六日,颍州红巾贼率众突至少林,欲行劫掠,此僧乃持一火棍而出,变形数十丈,独立高峰,贼众望见,惊怖而遁。僧大叫曰:‘吾紧那罗王也!’言讫遂没。人始知为菩萨化身也。”紧那罗在少林寺地位极重,寺中有紧那罗殿和其塑像,被尊为少林护伽蓝神。

Σύμφωνα με τα αρχεία "υψηλών βιβλίων", κατά το τέλος της δυναστείας Γιουάν 元朝 (Yuán cháo 1279 - 1368) στις 26 Μαρτίου του 1351, η μονή Σαολίν, αντιμετώπισε την εισβολή ενός μικρού στρατού που ήταν γνωστός στην ιστορία της Κίνας ως Χουνγκ Τζιν Τζουίν 红巾军 (Hóng jīn jūn) "Ο στρατός με τα κόκκινα τουρμπάνια". Ο στρατός αυτός εισέβαλε στη μονή Σαολίν με σκοπό να διαπράξει ληστεία και να λεηλατήσει. Ο στρατηγός Κουάν Γιουίν Τσανγκ 关云长 (Guān yún zhǎng), αντιμετώπισε το στρατό χωρίς επιτυχία. Δεν κατάφερε να προστατέψει το μοναστήρι Σαολίν.

Ένας ταπεινός μοναχός που εργαζόταν στην κουζίνα του μοναστηριού ως μάγειρας, είπε: "Αφήστε με να δοκιμάσω". Τότε ο στρατηγός Κουάν Γιού του απάντησε: "Δεν μπορώ να νικήσω εγώ και μπορείς εσύ; Εάν καταφέρεις να νικήσεις εσύ, θα σου δώσω τη θέση του φύλακα του μοναστηριού και ένα μπλε μανδύα". Ο μοναχός κατέστειλε την επιδρομή ολομόναχος και έσωσε το μοναστήρι με μόνο όπλο του ένα κοντάρι, φλεγόμενο όπως η φωτιά που έκαιγε μέσα του. Στάθηκε μπροστά στους εισβολείς φωνάζοντας "Είμαι ο βασιλιάς Τζιν Να Λούο".

Εκτός από τη φοβερή του γενναιότητα και δεξιοτεχνία, απέδειξε πως τιμούσε τις διδασκαλίες των Σαολίν, αφού μετά από τη μάχη κανένας από το στρατό δεν ήταν νεκρός, παρά μόνο τραυματισμένος. Οι επιδρομείς τρομοκρατημένοι συμπέραναν ότι αυτός ο μοναχός δεν ήταν ανθρώπινος και τράπηκαν σε φυγή.

Αργότερα ο μοναχός πέρασε στη νιρβάνα και οι μοναχοί Σαολίν τον ονόμασαν Τζιν Να Λούο Ουάνγκ 紧那罗王 (Jǐn nà luō wáng) "Ο Βασιλιάς Τζι Να Λούο" και τον τιμούν έως σήμερα ως Κιμνάρα (Kimnara) ή στην κινεζική ως Πουσά 菩萨 (Púsà) "Φύλακα Μπόντι Σάτβα" του μοναστηριού Σαολίν. Αποφάσισαν να απονείμουν αυτόν τον τίτλο, επειδή ο Κιμνάρα είναι μια θεϊκή ύπαρξη που υπερέχει στο τραγούδι και στο χορό, αφού αντίστοιχα ο Τζιν Να Λούο υπερέχει στους ψαλμούς ιερών κειμένων και στις πολεμικές τέχνες.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".