Menu
A+ A A-

Ίδρυμα Γεωργίου και Αικ. Χατζηκώνστα

i.x.isodos Το ίδρυμα Γεωργίου και Αικ. Χατζηκώνστα, δημιουργήθηκε το έτος 1853 με βασιλικό διάταγμα και είναι το παλαιότερο σε λειτουργία και το τρίτο σε σειρά ίδρυσης, φιλανθρωπικό κατάστημα στην Ελλάδα. Απώτερος σκοπός του Ιδρύματος είναι η περίθαλψη, η ανατροφή και η εκπαίδευση άπορων αγοριών ηλικίας 6 έως 18 ετών.

Η αποστολή του Ιδρύματος, είναι η εκτέλεση των εντολών του ιδρυτή Γεωργίου Χατζηκώνστα όπου σύμφωνα με την διαθήκη του ορίζουν τα εξής:

«Οι εκτελεσταί  αφού φέρουν είς φώς άπασαν την περιουσίαν μου, όσα περισσεύουν, με αυτά επιθυμώ και θέλω να αποκαταστήσουν εν καλόν κατάστημα, όπου και όπως το εγκρίνουν εύλογον, πρός όφελος των πτωχών... »

«...να ανεγείρομεν εντός του Δήμου της πόλεως των Αθηνών ένα ορφανοτροφικό κατάστημα επ' ονόματι Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα προς περίθαλψην και διατροφήν πτωχών και άπορων παίδων...».

Με βάση αυτά το ίδρυμα προσπαθεί καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών τόσο εσωτερικά του ιδρύματος, όσο και εξωτερικά αυτού.

"Όραμά μας, είναι να δώσουμε χαμόγελο και ελπίδα βάζοντας παράλληλα τις σωστές βάσεις και δίνοντας τις απαραίτητες γνώσεις σε παιδιά που σε τόσο τρυφερή ηλικία έχουν γνωρίσει την δυσάρεστη πλευρά της ζωής". Ίδρυμα Χατζηκώνστα www.xatzikonsta.gr

shimiaodian-xatzikonstaΟ δάσκαλος Μιάο Ντιέν, πρώην οικότροφος, από το 2011 είναι επίσημα δάσκαλος-εθελοντής του ιδρύματος και σύνδεσμος ανάμεσα στη μονή Σαολίν και το Ίδρυμα Χατζηκώνστα. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

 

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".