Menu
A+ A A-

Σι Μιάο Ντιέν 释妙滇 (Shi Miao Dian)

shi miao dian - shaolin templeenindexΟ δάσκαλος Σι Μιάο Ντιέν 释妙滇 (Shi Miao Dian) γεννήθηκε το έτος 1977 στην Αθήνα. Το οικογενειακό του όνομα είναι Κουρής. Σε πολύ τρυφερή ηλικία γνώρισε την πικρή πλευρά της ζωής και έζησε τα πρώτα του χρόνια στο εθνικό νηπιοτροφείο Καλλιθέας και μετέπειτα στο Ίδρυμα Γεωργίου Χατζηκώνστα.

Αργότερα αναγκάστηκε να μεταναστεύσει με τον πατέρα του στη Γερμανία. Εκεί άρχισε στην ηλικία των 8 ετών, να διδάσκεται Σαολίν Κουνγκ Φου, υπό την αυστηρή επίβλεψη του δασκάλου Λίανγκ Τσε (Liang Che) έως την ηλικία των 14 ετών που απεβίωσε ο δάσκαλός του.

Η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες τον οδήγησε στην πύλη του μοναστηριού Σαολίν. Εκεί έγινε προσωπικός μαθητής του μεγάλου δασκάλου Σι Χανγκ Τζουίν 恒君 (Shì héng jūn), 35ης γενεάς μάχιμων μοναχών και έκτοτε τον ακολουθεί πιστά έως και σήμερα 14 και πλέον έτη. Με την καθοδήγηση και τις διδαχές του δασκάλου του παρουσιάστηκε μπροστά στον ηγούμενο Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shì yán fú) του μοναστηριού Φα Ουάνγκ 法王寺 (Fǎ wáng sì), 34ης γενεάς ανώτατων δασκάλων Σαολίν.

Στις 25 Αυγούστου του 2005 ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν τον επισημοποίησε ως δάσκαλο Σαολίν δίνοντάς του το βουδιστικό όνομα Σι Μιάο Ντιέν 释妙滇 (Shì miào diān) της 36ης γενεάς Σαολίν.

shimiaodian-shihengjun Κατά το τέλος του 2005 ο ιερέας Χανγκ Τζουίν, ενέκρινε τη μετάβαση του Μιάο Ντιέν ως απόστολό του στην Ελλάδα, για τη δημιουργία του πρώτου κέντρου εκπαίδευσης Σαολίν Κουνγκ Φου με επίσημη ονομασία "Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν" 希腊少林寺俗家弟子武术会 (Xīlà shàolínsì sújiā dìzǐ wǔshù huì). Άνοιξε επίσημα στις 18 Ιανουαρίου του 2006 στη περιοχή Ίλιον - Αθήνα.

shimiaodian-shiyanao-shaolinsiΣαν προσωπικός μαθητής-υιός του δάσκαλου Χανγκ Τζουίν, συνεχίζει έως σήμερα να μελετάει στη μονή Σαολίν και με τον δάσκαλο Σι Γιάν Άο 释延奥 (Shì yán ào) και έκτοτε τον ακολουθεί έως και σήμερα 9 και πλέον έτη. Eκτός από τις πολεμικές τέχνες και την φιλοσοφία Τσαν (Ζεν), μελετάει εντατικά την ιστορία της μονής Σαολίν για πάνω από 17 έτη, με αποτέλεσμα να είναι συγγραφέας δύο σημαντικών βιβλίων για την παράδοση Σαολίν.

Από το έτος 2016 ο δάσκαλος του τον τοποθετεί επίσημο εκπαιδευτή της ένωσης Σαολίν “European Association of Chan” (E.A.C) που εδρεύει στο Παρίσι της Γαλλίας όπου και διαμένει 6 μήνες το χρόνο και εισηγείται σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας επίσημα τον δάσκαλο του. Παρέμεινε εκπαιδευτής στο Παρίσι έως τα μέσα του 2019 όπου και επέστρεψε μόνιμα στην Αθήνα.

shimiaodian_hatzikonstaΟ δάσκαλος Μιάο Ντιέν από το 2011 διδάσκει επίσημα και στο ίδρυμα Χατζηκώνστα. Το ίδρυμα Χατζηκώνστα είναι ένα από τα παλαιότερα φιλανθρωπικά καταστήματα της Ελλάδας από το 1853. Δείτε περισσότερα εδώ.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".